Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Jalostaja.

Oletko sinäkin väsynyt nälkäisiin lapsiin ja nälkäkiukkuavaan puolisoon? Tuntuuko, että käyttäisit ruoanlaittoon kulutetun ajan mieluummin vaikka vessassa syöden salaa suklaata ja selaten somea? Eikö kokkailu nyt vaan nappaa, koska silloin kun nappaa, niin mikään keitos ei kelpaa kuin vähän haarukalla tökkimiseen? Ja sitten kitistään kun ei ole mitään syötävää. Tuttu tunne, ja meillä on ratkaisu: lopeta. Nosta kädet pystyyn ja jalat sohvalle ja pidä tauko kokkailusta. Nyt on aika irtisanoutua perheen personal chefin paikasta ja ulkoista ruoanlaitto muille perheenjäsenille, edes päiväksi.

Eikä nyt tarkoiteta että pitää jättää jälkikasvu ruokkimatta, kuluttaa kauppabudjetti pikaruokaan, tai palkata oikea personal chef, vaan tarkoitetaan että ruoanlaiton kuormituksen voi jakaa myös koko perheen kesken, varsinkin jos taloudessa asuu toimivia teinejä, kykeneviä koululaisia tai parhaassa tapauksessa puoliso. Eli toinen aikuinen, joka kyllä osaa vähintään keittää vettä.

Josta päästäänkin kätevästi siihen ruokasirkuksen ratkaisuun: valmiita suomalaisten suosikkiruokia, jotka valmistuvat ihan vaan vettä keittämällä. Tai mikrossa tai kuumentamalla pannulla tai kattilassa, mutta koska puhuttiin veden keittämisestä niin mennään sillä. Eli Jalostajan uudet pussikastikkeet päätyvät pussista lautaselle kätevän vesihaudekypsennuksen avulla. Otetaan kattila, laitetaan sinne vettä, kuumennetaan kiehuvaksi ja lämmitetään avaamaton pakkaus Jalostajan pussikastiketta kiehuvassa vedessä 10–15 min.

Tadaa! Ei sotkua, ei siivottavaa. Siitä vaan valittu lisäke lautaselle, esim. riisi, pasta tai perunat, ja kastike kaveriksi. Ajatelkaa kuinka ihana tapa oikaista!!

Jalostajan vaivattomissa säilykepusseissa tulee kolmea lasten ja aikuisten suosikkimakua: kermainen nakkikastike, lihapyöryköitä kermakastikkeessa ja broilerpyöryköitä currykastikkeessa. Yhdestä huoneenlämmössä säilyvästä pussista tulee tarpeeksi kahden ison nälän taltuttamiseen, ja parhaimmillaan kastike tosiaan päätyy pöytään kolmessa minuutissa mikron avulla! Säästää paitsi hermoja, myös sähköä.

Me täällä Huonossa Äidissä arvostetaan suuresti kaikkea ruuhkavuosissa vähänkin helpottavaa, joten pistettiin kastikkeet testiin ja annettiin huippukokille haaste: valmista valmiista kastikkeesta huippuhyvä ravintolatason annos! Ja Huonon Äidin huippukokki Ilkka Lääveri otti tietysti haasteen vastaan, kun kerran nätisti pyydettiin, ja tekaisi jokaiselle maulle omat reseptinsä. Nakkikastike loistaa täällä, ja lihapyörykät täällä, ja NYT on broilerpyöryköiden vuoro!

Nämä reseptit eivät ehkä tule vartissa valmiiksi, mutta onnistuvat niin hyviltä kuin huonoiltakin äideltä. Ja puolisoilta. Ja jopa jälkikasvulta! Kaikki reseptit on tehty kahdelle, ja niitä onkin helppo sitten muokata suuremmalle syöjämäärälle kaksinkertaistamalla, kolminkertaistamalla, jne.

Broilerpyörykkä-spagettivuoka

  • 1 pss Jalostaja Broilerpyörykät currykastikkeessa
  • 400 g keitettyä spagettia
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä kuten kirveliä

Kuumenna uuni 200 c asteeseen. Sekoita kaikki ainekset uunivuokaan, mutta säästä hieman parmesaania ja yrttejä vuoan päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia. Ripottele loput parmesaanit ja yrtit vuoan päälle ja tarjoile.

Broilerpyöryköitä, munakoisoa ja fetaa

  • 1 pss Jalostaja Broilerpyörykät currykastikkeessa
  • 1 kpl munakoisoa
  • 6 kpl miniluumutomaattia
  • 100 g fetajuustoa
  • basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Lämmitä uuni 220 c asteeseen. Puolita munakoisot ja mausta suolalla sekä oliiviöljyllä. Laita munakoison puolikkaat uunivuokaan ja peitä foliolla. Kypsennä 30-40 minuuttia kunnes kypsiä.

Lisää munakoisojen päälle puolitetut tomaatit, broilerpyörykät ja feta sekä hienonnettua basilikaa. Laita uuniin vielä 10 minuutiksi. Tarjoile.

Broilerrisotto

  • 1 pss Jalostaja Broilerpyörykät currykastikkeessa
  • 2 dl kypsää riisiä
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 pientä porkkanaa
  • 4 broccoliinia
  • ½ dl juustoraastetta

Pilko broccoliinit ja porkkanat pieniksi paloiksi. Laita levy päälle ja sekoita kaikki kattilassa tasaiseksi risotoksi. Kiehauta kunnolla, kunnes rakenne on risottomainen. Nauti.

Kelpais varmaan teidänkin pöytään? Osallistu arvontaan ja voita herkullinen tuotepaketti Jalostajan laajasta valikoimasta. Kerro kommenteissa mikä resepteistä menee ensimmäisenä kokeiluun teidän taloudessa, ja olet mukana! Huono Äiti arpoo kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken viisi (5) tuotepakettia. Osallistumisaikaa on 18.9. saakka ja voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 35 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Vastaus henkilölle Lorelei Peruuta vastaus

35 vastausta artikkeliin “Pussista pöytään – huippukokin vinkit valmiskastikkeisiin”