Voi, voi, mun rahat eivät riitä mihinkään. Oi voi, en etenkään pysty säästämään, kaikki menee, mikä tulee. Luottokortilla maksetaan toisen kortin velat. Totta on, että monella ovat oikeasti rahat ihan loppu. Mutta totta on sekin, että moni meistä polttaa rahaa joka päivä ihan turhan päiten. Paljasta oma säästövinkkisi ja voita luettavaa!

Toimitko näin:

Ajat autolla lyhyetkin matkat, oikeastaan kaikki mahdolliset matkat. Tiesitkö, että vaihtamalla julkiseen voit säästää 5000 VIISI TUHATTA euroa vuodessa. Tästä esimerkkilaskelmasta näet, miten eritoten pääkaupunkiseudulla asuvan kannattaa todella miettiä julkisten kulkuvälineiden aikataulujen opettelua. Tiedän kokemuksesta, että taajamien ulkopuolella oma auto on oltava, mutta pääkaupunkiseutu on oikeasti ihan eri asia.

•Otat töihin juostessasi käteesi noutokahvin. Päivittäiseen noutokahviin saa kulumaan 200 e –  700 e vuodessa, espressomääristä ja soija/kauramaito/mantelimaito -valinnoista riippuen. Hyvä matkamuki maksaa muuten korkeintaan 20 euroa.

•Täytät kaapit halvoilla rättivaatteilla, laukuilla ja kengillä, joita myyt parin kerran käytön jälkeen todella halvalla FB-kirppiksellä. Osta laatua. Se kirpaisee sen verran, ettet voi ostaa sitä koko ajan etkä etenkään myydä seuraavana päivänä puoli-ilmaiseksi.

•Et suunnittele ruokajuttuja. Käyt kaupassa koko ajan ostamassa pieniä yksiköitä. Jo kivennäisvedessä hinnanero pikkupullon ja ison pullon välillä on merkittävä, sama pätee pesupulveriin, vessapaperiin ynnä muuhun.

Heität ruokaa koko ajan roskikseen. Pitääkö tätä selittää?

Et vertaile sähkön hintaa tai vakuutuksia, etkä kilpailuta niitä säännöllisesti.

Et tutki matkapuhelimesi tai nettisi käyttöä. Maksatko itse asiassa paljon suuremmasta käytöstä kuin oikeasti käytät? Käytätkö tekstaamiselle ja puheluille halvempia vaihtoehtoja, käytätkö Skypeä ja Whatsappia? Opettele!

•Kännykkäsi, tablettisi ja tietokoneesi johdot ovat koko ajan seinässä kiinni. Et jaksa irrottaa niitä, sähkölaskuista viis.

ONNEKSI olkoon, sinulla on todella liikaa rahaa!!! Hienoa!!

Jos kuitenkin tuntuu siltä, että raha ei riitä mihinkään, vaikka sitä siis on näköjään jopa liikaa, mitäs jos alat säästää. Mitäs jos säästät säännöllisesti heti tilipäivänä ENNEN kuin olet ostanut ne kaikki viikon 8 lattea?

Tässä yksi säästämisvinkki, johon minä uskon. Sinä saat säästää vaikka sukanvarteen tietty.

Huonon Äidin yhteistyökumppani Nordnet-pankki valittiin muuten Osakesäästäjien keskusliiton puolueettomassa Välittäjä 2015-tutkimuksessa Suomen laadukkaimmaksi osakevälittäjäksi.

( Ai miksi Nordnet? Eräänä räntäisenä suomalaisena iltana muskarin aulassa minulle selvisi, että lasten kaverien isä on töissä Nordnetissä ja hänen kauttaan tutustuin juuri Nordnetin sijoituspalveluihin. Nyt Nordnet on Huonon Äidin yhteistyökumppani. Tämä on siis sponsoroitua asiasisältöä. No, sijoittaisin kuluttomaan Superrahastoon myös siinä tapauksessa, että emme olisi yhteistyössä, että ei sen puoleen. Koska EN HALUA, että vaivaiset säästöni menevät pankin kitaan kuluihin, vaan jäävät minulle. Siksi tämä.)

PS. Jos olet raha-asioista ihan pihalla, älä huoli, niin on moni muukin. Siksi Huono Äiti suunnittelee yhdessä Nordnet-pankin kanssa Naisten rahailtaa. Pysy kuulolla!

PS2. Kerro oma arkipäivän säästövinkkisi kommentissa ja voita kirja! Oppia kaikille, iloa sinulle 🙂 ! Kolme PARASTA vinkkiä palkitaan kirjalla, minä valitsen ihan ite!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 31 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

31 vastausta artikkeliin “Näistä merkeistä tiedät, että sinulla on liikaa rahaa”

 • Hertta sanoo:

  Käytän käteistä ruokaostoksiin, nostan kerran kuukaudessa tietyn summan rahaa ja laitan sen laatikkoon. Sen on pakko riittää kuukauden ostoksiin. Otan kauppaan mukaan vain tietyn summan ja ostoksien loppusumma ei silloin voi ylittyä. Ostin ennen ihan hulluilla summilla ruokaa kun oli kortti mukana ja vastaavasti tuli ihan tyhmästi heitettyä ruokaa menemään. Ääliömäistä.

 • Anne sanoo:

  1. Ala osta mitaan esim. 1kk aikana (ruoka poislukien). Huomaat, etta et ehka tarvitsekaan niin paljon kaikkea. Kysymys on enemmankin haluamisesta kuin tarvitsemisesta 🙂

  2. Maksa kateisella. Nosto kateisena viikon aikana tarvitsemasi rahasumma. Lompakon seteleista on vaikeampi luopua, kuin napytella tunnusluku kortinlukijaan kaupassa 😉 Samalla hahmottuu myos paremmin kuinka paljon ja mihin rahaa viikossa kuluu.

 • Kirsi Sario sanoo:

  Ennen ruokakauppaan lähtöä kannattaa juoda litra vettä ja syödä vatta täyteen.
  Vesi ennen ateriaa nautittuna vähentää ruokahalua ja mikä tärkeintä.. Kaupassa iskee niin hirvee kiire vessaan, ettei kerkiä turhia katella. Tärkeimmät vaan ja ulos.. = )

  • Karoliina sanoo:

   Siirrä säännöllisestä tulosta esim. palkasta puolet toiselle tilille ja yritä tulla toimeen puolikkaalla.

 • AnnR sanoo:

  no, silloin kun mun lapsi oli pieni ja suunniteltiin lomaa…kaikki konstit oli sallittu säästämiseen…Etukäteen! Löytörahatkin pistettiin talteen…äitinä mietin kaupassa juustopala kädessä, ostanko tämän vai tuon pienemmän, joo, pienempi ja noin, taas saatiin euro lomakassaan…karkkia ostettiin vain joskus, ja samalla periaatteella, tämä vai pienempi, loput rahat säästöön…no sitten lomalla oli rahaa jätskiin ja limuun ja kahviin ja mönkijäajeluun…ja äiti piti suunsa kiinni eikä nalkuttanut koko aikaa että ” ei ole rahaa, et mene, en osta, et saa” Vuodessa ja jopa puolessa vuodessa saa mukavan summan kasaan ihan arjen asioista säästämällä, ja lomalla ei tarvitse olla pa. EIKÄ maksaa lomaa JÄLKIKÄTEEN! 😀

 • mii sanoo:

  Yksinkertaisin säästövinkki: mieti arvojasi, tee tavoite ja noudata sitä, oli se mitä tahansa.
  Älä tee ruokahävikkiä, monet tuotteet ovat syötäviä viimeisen päiväyksen jälkeenkin. Kasvata itse, vaikka yksi yrtti keittiössä tai koko hyötypuutarha. Kierrätä, kompostoi, uusio käytä. Älä tuhlaa luonnonvaroja, muistaen kuitenkin lähiruoka. Hanki tietoa ja elämyksiä, älä tavaraa!
  Liiku, ja ennenkaikkea hyötyliiku.
  Ajattelutapa ”vaikka tietäisin että maailmanloppu tulee huomenna, istuttaisin tänään puun” pistää miettimään joka päiväisiä valintoja.
  Säästäväisyys kunnioittaa aiempien sukupolvien ponnisteluita meidän hyväksi. Muistan mm. kun isomummo purki vanhat neuleet takaisin kerälle ja neuloi lastenlasten tarpeisiin villasukkia ja lapasia, entivanhaan mitään ei heitetty hukkaan. Taisipa mummulta jäädä pari peltirasiaa vanhoista vaatteista irrotettuja nappejakin piirongin laatikkoon..juu, kyllä se säästäväisyys on elämäntapa. ♡

  ps.istutin tänään kirsikkapuun. 😉

 • Ansku sanoo:

  Itsekin voin todeta, kuten tähän astiset kommentoijat ovat jo todenneet, että meillä ei mikään noista kohdista päde ja se aiheuttaa, ainakin täällä päässä omahyväistä hyminää 😀
  Kitsas luonne on kaikkein tehokkain säästökeino 😉 hyvänä kakkosena tulee kumppani, joka kiinittää huomiota huonoihin tapoihin ja kitkee ne pois, jollet itse sitä tee 😀

  Voit helposti jättää pois kaikki kalliit työpaikkaruokailut, kun teet iltaruuaksi aina hieman isomman satsin kotiruokaa ja pakkaat sen eväsrasiaan. Ja ENNEN kuin alatte syömään 😀 ettei satsi häviä iltaruokailun yhteydessä.
  Ennen kauppareissuja kannattaa miettiä, että onko kannattavampaa ostaa isompi satsi kerralla (selvitä esim. googlesta voiko ruoka-aineita pakastaa/muutoin säilöä) vai joutuuko isommasta satsista heittämään puolet pois-> osta silloin se pienempi paketti. Muutoinkin ennen kauppareissua/kauppassa voi hieman suunnitella ennen kuin zombina vai kävelee kauppaan sisään ja ostaa ne tuotteet, mitkä aina ennenkin sieltä kerää. Seuraa hieman tarjouslehtisiä; niistä voit saada hyviä ideoita seuraavan viikon ruokalistaksi. Vertaile hintoja; kilohintaa, hinta-laatu -suhdetta, voisiko kaupan omat tuotteet (jotka ovat yleensä halvempia) ollakin ihan yhtä hyviä kuin ne luksusmerkit mitä yleensä valitset..?

 • May-Britt Härkänen sanoo:

  Tuttuja juttuja monikin noista vinkeistä ?. Kun meille tulee pantillisia pulloja, tölkkejä tms. Otan palauttaessani rahan aina käteisenä ja laitan possuun. Ajattelen sitä rahaa tavallaan jo ”käytettynä”. Yllättävän mukavasti possuunkin kertyy. ?