Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Hyvää Suomesta.

Voita lahjakortti ruokaostoksille ja kestokassi!! Kerro, valitsetko kotimaista vai mikä on valintaperusteesi kaupassa? Kerro kommenteissa, ja olet mukana 4 kertaa 50 euron ruokalahjakorttien ja Hyvää Suomesta -kestokassien arvonnassa! Lahjakortti on valitsemaasi kauppaan. PS. Nappaa tämä loistava ohje talteen!

Kotimaisilla raaka-aineilla voit päästä edulliseen ruoan kokonaishintaan, kun valitset järkevästi. Näissä resepteissä noudatetaan Hyvää Suomesta-merkin periaatetta: kun tuotteessa on useampi raaka-aine, vähintään 75% pitää olla kotimaista. Tunnistat kotimaisen raaka-aineen reseptissä merkistä.

Kokonainen broileri on vaivaton valmistaa ja pysyy helposti mehukkaana. Broileri kypsyy uunissa itsestään lisäkkeiden kanssa n. 1,5 tunnissa. Broileri on myös suhteellisen edullista ja lisäkkeinä toimii hyvin vaikka kaali ja sienet.

Kokonainen kana kaali pedillä

  • 1 kokonainen pintamaustettu kana
  • 1 pieni (450g) valkokaali
  • 1 rasia (250g) porttobello
  • 1 kpl/ruukku kotimaista roman salaattia
  • 1 rasia kotimaista salviaa
  • 3 dl kreikkalaista jogurttia
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä
  • 5 dl vettä
  • suolaa, soijaa, omenaviinietikkaa

Laita uuni 200c. Pilko kaali ja sienet lohkoiksi. Laita kannelliseen pataan ja mausta teelusikallisella suolaa. Asettele kana vihannesten päälle. Kun käytätä pintamaustettua kanaa, ei sitä tarvitse erikseen maustaa. Jos käytät maustamatonta kanaa, mausta aluksi kana hieromalla kevyesti suolaa ja haluamiasi mausteita kanan pintaan ja sisäpuolelle. Voit myös valmistaa maustetahnan öljystä, pippureista, valkosipulista, kotimaisista yrteistä ja suolasta. Kiehauta vesi ja kaada se pataan. Laita pata uuniin ilman kantta 30 minuutiksi. Kun 30 minuuttia on kulunut laita kansi päälle ja jatka kypsentämistä vielä 1 tunti.Pese roman salaatti ja leikkaa paloiksi. Hienonna salvia ja lisää puolet salaatin joukkoon. Sekoita jogurttiin loput hienonnetusta salviasta, puoli teelusikallista suolaa ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Kun tunti on kulunut tarkasta kanan kypsyys. Jos kana on yli 70c, on se kypsää. Voit myös tarkastaa kypsyyden koivesta. Kun koipi irtoaa helposti, eikä liha ole läpikuultavaa on kana kypsää. Ota kana pois padasta ja pilko se osiin. Laita kaalit ja sienet nesteineen isoon paistinpannuun ja keitä neste kasaan. Lisää lopuksi joukkoon Roman salaatti ja salvia. Tarjoile kana ja kaalipaistos jugurttikastikkeen kera.

 

Kotimainen ruoka on meille suomalaisille tärkeä asia. Suomessa tuotettu, tehty ja pakattu ruoka on turvallista ja herkullista. Ruokaa, josta saa olla ylpeä. Suomalainen ruokavalinta kannattaa ja on vastuullinen teko, katsottiinpa sitä ruuan laadun, työllisyyden, eettisyyden tai ruokakulttuurin näkökulmasta.

Suomalainen ruoka on hyvää. Se on puhdasta, laadukasta, turvallista ja vastuullista. Näiden lisäksi kotimaiseen ruokatuotantoon liittyy myös muita positiivisia asioita, kuten työllistävä vaikutus ja vahva osaaminen.

Mistä sitten tietää, että ruoka on kotimaista? Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät aina kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkkiHyvää Suomesta -merkki takaa pakatuille elintarvikkeille suomalaisen raaka-aineen ja työn, ja sen avulla kotimaisista raaka-aineista Suomessa valmistetut ja pakatut tuotteet löytyvät helposti kauppojen valikoimista.

Hyvää Suomesta -merkistä tiedät, että:

  • liha, kala, muna ja maito sellaisenaan ja osana muita elintarvikkeita ovat aina 100 % suomalaisia
  • jos pakkauksessa on vain yhdenlaista raaka-aineetta, se on 100 % suomalaista
  • useamman raaka-aineen tuotteessa raaka-aineesta 75 – 100 % on suomalaista
  • lopputuotteen valmistus ja pakkaaminen tehdään Suomessa, suomalaisella työllä

Kotimaisuus ruoassa on aina ollut Huonon Äidin palkitun huippukokin Ilkka Lääverille tärkeää ja nämä maistuvat reseptit onkin tehty Hyvää Suomesta -merkin periaatteiden mukaisesti eli maito, liha, kala ja muna ovat täysin kotimaisia, ja raaka-aineiden kotimaisuusaste kokonaisuudessaan on vähintään 75 %. Raaka-aineissa on valittu Hyvää Suomesta -merkillä varustettuja vaihtoehtoja aina kun se on ollut mahdollista, koska Hyvää Suomesta -merkki takaa elintarvikkeelle paitsi kotimaisen raaka-aineen, myös kotimaisen työn, joten kotimainen raaka-aine tuo myös toimeentuloa ja hyvinvointia suomalaisille.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 13 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Vastaus henkilölle Jonde Peruuta vastaus

13 vastausta artikkeliin “Mehukasta kanaruokaa kotimaisesti”

  • Satu sanoo:

    Valitsen kotimaista, koska paras maku.

  • Sure sanoo:

    Kotimaista, kun se on mahdollista. Syrjäseuduilla vaan joutuu ottamaan sitä, mitä saa.

  • cherrie sanoo:

    Suomalaista aina kun mahdollista, mitä lähempää sitä parempi. Hedelmistä ja vihanneksista satokauden tuotteet, kun suomalaisia ei saa

  • Kirsikka sanoo:

    Suosin kotimaista, etenkin lihassa ja broilerissa, hinta saattaa esim tomaateissa talvella ratkaista ostopäätöksen.

  • Hanna55 sanoo:

    On varmasti hyvää. Yksin kun asun, niin en kokonaista kanaa tule valmistettua. Yritän valita kaupasta aina kotimaisella tai sydän merkillä varustettua mutta hinta edellä on pakko mennä.

  • Tepa sanoo:

    Pyrin ostamaan kotimaista, mutta valitettavasti monessa hinta ratkaisee

  • Jonde sanoo:

    Suosin mahdollisimman paljon kotimaista

  • MirLii sanoo:

    Ana kotimaista, kokonaista kanaakin, kunhan moista onnistun löytämään.

  • Soikku sanoo:

    Suosin kotimaista etenkin liha- ja maitotuotteissa

  • Satur sanoo:

    En oo ikinä kokeillut kokata kokonaista kanaa. Kotimaista ostan aina kun voi.

  • Mummi sanoo:

    Aina välillä tulee tehtyä kokonaista kanaa, tätä reseptiä täytyy kokeilla 😋 Aina tulee ostettua kotimaista kun se on mahdollista 🇫🇮

  • Marika sanoo:

    Kotimaista ehdottomasti mutta kokonaista kanas ei tule suosittua. Lähinnä maustamattomus suikaleita.

  • Hilavitku sanoo:

    Mieluiten ostaisin aina kotimaista, mutta nykyhinnoilla ei ole varaa.