Lapsesi ei halua poistua virsien ajaksi komeroon, terveiset päiväkodista

Huono Äiti sai päiväkodin työntekijältä avautumisen:
Koulut ja päiväkodit ovat hätää kärsimässä, koska kaikki lapset eivät saa kuulla virsiä joulujuhlissa. Kyllä meillä on oikeasti Suomessa asiat todella hyvin, jos tämä on vanhempien suurin murhe!
Olen itse töissä päiväkodissa ja voin kertoa, että lasten siirtäminen huoneesta toiseen aina virsien ajaksi on kamalinta lapsille itselleen. Lapsi erottuu porukasta, lapsille tulee hankala olo ja lapsen ryhmä pilkkaa ja kyselee lapselta jälkeenpäin, koska lapsi on erilainen.
En kuulu itsekään kirkkoon, mutta tässä mielestäni annetaan liikaa valinnanvapautta vanhemmille ja suvaitaan, suvaitaan ja suvaitaan.
Mitä se oikeasti haittaa sinun lastasi, että hän kuulee virren? Onko meistä joku saanut Jeesuksen elämäänsä kuulemalla päiväkodissa virsiä? Tuskin. Eikö ole suvaitsematonta olla tunnustamatta kristinuskoa? Se on kuitenkin osa tapoja ja historiaa, otetaan se sellaisena.
Ukrainassa on sota ja Suomessa ihmiset kärsivät sähkön hinnan takia. Ja meillä viedään lapsia komeroon istumaan (kuvainnollinen ilmaus, mutta johonkin mihin hyvänsä tilaan) ettei kuulla vaan virttä kerran kaksi vuodessa! Ihan älytöntä. Vanhemmat, miettikää tätä syvästi.
Nimimerkki: Voihan virsi
Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.
Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.
— Huono Äiti -toimitus
Artikkelissa on 163 kommenttia, jätä oma kommenttisi.
Olipas harvinaisen asenteellinen ja ikävä kirjoitus. Luulisi, että päiväkodissa kasvatusalan ammattilaiset osaisi järjestää tämmöiset joutavat tilaisuudet järkevämmin ja siten, ettei kukaan joutuisi syrjityksi ja kiusatuksi. Minun lapseni päiväkodissa tämä osattiin.
Miksi niitä virsiä nyt pitää väkisin siellä päiväkodeissa ja kouluissa ulvoa, tuskin kukaan muu niistä oikeasti nauttii, kun juurikin nämä uskovaiset, jotka kokevat, että heidän elämäntapansa on ainoa oikea. Ja mitä tulee mieleen näistä ”kunnioittakaa perinteitä” kalkkiksista, niin kunnioittaisivat itse muita ihmisiä ja järjestäisivät tilaisuuksia jotka eivät ole uskontoon sitoutuneita. Muutenkikin alunperin joulu, eli ’Jule’ ei liity mihinkään jeesuksiin tai kirkkoihin, ottaisivat asioista selvää, mikäli kansanperinteet kiinnostavat.
Laulaisivat iloisia joululauluja, ne eivät kyllä kesken lopu. Mutta ei. Pakko aina survoa joku oman lapsuuden ihana mummonsuosikki aivopesu-enkeliulina joulujuhlaan kohottamaan omaa joulumieltä. Jättäisivät uskontotoiminnan vapaa-ajalleen, ja käykööt vaikka joulukirkossa, että voi sitten hyvällä omallatunnolla kaksin käsin mättää kinkkua joulupöydässä turpaan ja sikailla taas loppuvuoden.
Lasten eriarvoistamisen loputtava. Älkääkä tuputtako, se on tosi vaivaannuttavaa.
Olin lapsi kun kuulin eka kerran virren
Koska valaissee kointähtönen
mua köyhää kerjääjää?
Koska päättyy matka yöllinen?
On yhä hämärää.
Luo Taivahalle yhtenään
mä katseen kaipaavan.
Valoa vaik en näekään,
sen tiedän loistavan.
Rakastuin heti tuon virren sanoihin ”Luon taivahalle yhtenään mä katseen kaipaavan” ….
Kukaan ei ollu koskaan kertonut tai puhunut.
Tunsin ja ymmärsin Jumalan Pyhyyden ja tulin onnelliseksi siitä tietoisuudesta että Hän on todellisuus.
Suomessa aivan liikaa mennään muitten uskontojen mukaan.Ev.lut. uskonto on Suomessa pääuskonto ja sen pitäisi saada tuoda virtensä ym esiin päiväkodeissa ja kouluissa.Tuskimpa esim.Islamilaiset antaisivat tilaa muille uskonnoille omissa tilaisuuksissaan.Rajansa kaikella
Vähissä on vanhempien murheet. Voi voi, moni ateisti äiti ja isä veisi lapsensa kuuntelemaan virsiä mieluummin kuin pommien ryskettä.
Juuri näin kuin ”huono äiti” kirjoittaa! Paljon suurempi vahinko tulee lapsille sellaisesta ohjelmasta, joka vääristää käsitystä oikeasta ja väärästä.
En kyllä ymmärrä näiden rajoittavien vanhempien ajatuksia? Ei ne lapset pilalle mene jos saavat tutustua peri aiheisiin kun mitä kotoa tykitetään. Mie en kuulu kirkkoon, mutta kyllä lapset olivat uskonnon tunneilla, näkivät monien uskontojen tapoja ja hyvin osasivat valita oman vakaumuksensa (jokaisella eri) kun en omaani tuputtanut ainoana oikeana vaihtoehtona
Ei virret kuulu päiväkotiin tai kouluun. Jos vanhemmat haluavat virsiä opettaa lapsilleen, eiköhän niille ole oma paikkansa.
60-luvulla syntyneenä olen oppinut inhoamaan virsiä, enkä ole halunnut alistaa lapsiani niille. Paljon parempia lauluja on olemassa.
Jos lapset laitetaan komeroon virsien ajaksi, on suunniteltu pielessä. Nykyään on laitonta toimia noin. On selvät ohjeet siitä, miten hommat on hoidettava, mikäli on hengellistä ohjelmaa.
Kaikista helpoin ratkaisu on se, ettei niitä ole.
Virret kuuluvat päiväkotiin ja kouluun tiettyjen juhlapäivien yhteydessä. Ne ovat suomalaista kulttuuriperintöä. On jo hyvin nähtävissä, mihin vuosisatoja vaalituista arvoista vieraantuminen yhteiskunnassa johtaa. Juurettomuutta, levottomuutta, ahdistusta, väkivallan lisääntymistä.
No ei todellakaan kuulu. Pysyköön virret kirkoissa ja seurakuntataloilla, halukkaat voi mennä niihin kuuntelemaan. Mielikuvitusolennot ja höpöhöpö-tarinat eivät kenenkään ahdistusta tai väkivaltataipumuksia paranna. Mitä vähemmän uskontoja näkyvissä sen parempi.
Itseäni taas ahdistaa kristinusko ja kaikki siihen liittyvä. Huonoja kokemuksia.
Tämä on vastoin kaikkia tasa-arvokäsityksiä! Jos uskovaiset eivät halua osallistua johonkin ohjelmaan, joka on nk. omaatuntoa loukkaavaa, sinun ohjeen mukaan sellaista ohjelmaa ei voi ollenkaan esittää koko tilaisuudessa. Käänteinen asia.
50-lukulaisena rakastan virsiä. Opin ne kotoa ja koulusta. En ole ollut alistettu, vaan etuoikeutettu ja siunattu, kun olen saanut lapsuuteni ihmisten välittämän kristillisen perinnön.
Juuri näin. Virsien laulua vaativat voisivat veisata kotona tai kirkossa. Tai ehkä heille voisi osoittaa sen jonkun komeron siellä tähän tarkoitukseen – jos oikeasti kysyttäisiin kuka haluaa laulattaa lapsilla virsiä, eikä jotain muita lastenlauluja, ei varmaan moni niitä halua; nyt mennään sen mukaan että niitähän lauletaan, ja sitten ne jotka eivät halua pitää erikseen ilmoittaa.