Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Anyfin.

Onko teidän taloudessa luottokortti, tai ehkä jopa pari? Osalla perheistä luottokortteja käytetään vain ja ainoastaan hätätapauksissa, toisilla taas luottokortilta lähtee kuukausittain suoratoistopalveluita, äänikirjatilauksia, autopesulan jäsenmaksuja ja muita sen sellaisia. Ja sitten tietenkin tulee niitä verkko-ostoksia, joissa varsinkin kansainvälisissä tilauksissa on luottokortilla maksaminen joskus ainoakin vaihtoehto. Pieniä virtoja, joista voi kasvaa isojakin jokia, ja lopputulos voi olla että luottokortti on vedetty tappiin pitkän aikaa, ja pois maksetaan minimiä, ja korkoja.

Luottokortti-sanan voi myös korvata osamaksulla. Vaikka tililtä löytyisikin tarpeeksi rahaa, on osamaksu yleensä kovin houkutteleva vaihtoehto, siinä kun ei tarvitse nollata sitä tiliä, vaan voi maksaa vaikka uuden puhelimen vähän kerrallaan pois. Isommat ostokset on vaivatonta pilkkoa pieniin osamaksuihin, mutta kyllähän siellä aina joku käsittelymaksu tulee, vähintään, ja nimellinen korko lainalle (osamaksuissa se voi olla jopa 20%), tietysti, koska lainaahan se on.

Kuva Engin Akyurt.

Nykyään kulutusluotot ovat hyvin yleisiä, eikä tavallinen kuluttaja välttämättä edes miellä niitä luottokortteja tai osamaksuja kulutusluotoiksi. Sitä ne kuitenkin ovat, ja korkoja niistäkin tulee.  Eräs Huonon Äidin kuluttaja kertoo hyvinkin tavallisesta tilanteestaan näin:

“Luottokortti löytyy lompakosta, tietysti, siellä se on ollut jo reippaasti yli vuosikymmenen. Hätävaraksi sen kauppasivat pankista ensimmäisen oikean työn aikoihin, kun palkka alkoi olla säännöllinen tulo, ja hätävarana se pysyikin pitkän aikaa. Lasten tultua maailmaan sillä on ollut kätevä ostaa ensin lastenvaunuja, turvakaukaloita ja muita isompia ostoksia, ja lasten kasvaessa ja verkko-ostosten yleistyessä se onkin käytössä aiempaa huomattavasti useammin.

Myös matkustellessa luottokortti on aina ollut se turvallinen valinta, joka toimii ulkomaillakin luotettavasti. Miinusta on, että luottokortilla elää helposti yli omien varojensa, esimerkiksi juuri siellä lomamatkoilla. Ennen koronaa kävimme koko (ison)perheen ensimmäisen ulkomaanmatkan, ja vaikka budjetti oli tarkasti suunniteltu, tuli se luottokortin avulla helposti ylitettyä vähän huomaamattakin.

Reissun jälkeen tuli vielä yllättävä meno jos toinenkin, ja nyt tilanne on se, että luottokortilla on kummitellut isojakin summia, joita maksellaan pois vähän kerrallaan. Yllättäen vaan aina velan vähentyessä jostain pukkaa uutta kuluerää, ja vaikka tilillä olisikin tarpeeksi rahaa jo suoraan maksettavaksi, jättää sen rahan mieluummin säästöön pahan päivän varalle, koska osamaksu TUNTUU halvemmalta, ja näin korollisen luoton määrä kasvaa.”

Kuva Engin Akyurt.

Tiesitkö, että Suomen Pankin arvion mukaan suomalaisilla on kulutusluottoja yhteensä yli 16 miljardin euron arvosta. Kulutusluotot ovat siis hyvinkin yleisiä, ja niitä maksetaan kuukausittain vähemmäksi hyvin monessa suomalaistaloudessa.Kuluja ja korkoja voi myös pienentää, ja tässä apuun astuu Anyfin.

Anyfin tarjoaa matalampia korkoja kulutusluotoille jälleenrahoituspalvelun avulla. Usein osamaksulla ostaessa asiakkaista ei tehdä erikseen luottoarvioita ja määritetä sen mukaan ostokselle yksillöllistä korkoa, vaan jokainen asiakas saa saman koron. Anyfin taas arvioi jokaisen asiakkaan yksilöllisesti ja tämän takia pystyy tekemään riskiarvion, ja usein juuri sen vuoksi Anyfin voi tarjota alkuperäistä matalampaa korkoa.

Anyfin ei kuitenkaan myönnä uusia lainoja, eli Anyfin ei tarjoa rahaa tilille, vaan matalampia korkoja nykyisille lainoille. Anyfin maksaa pois vanhan lainan suoraan nykyiselle luotonantajelle ja asiakas siirtyy lyhentämään luottoa Anyfinille, mutta matalammalla korolla. Anyfin myös haluaa kannusta ihmisiä pääsemään eroon luotoista mahdollisimman nopeasti, joten Anyfin ei myöskään pidennä asiakkaiden luottojen maksuaikoja. Anyfinillä luottokorttivelkansa jälleenrahoittaneet ovat keskimäärin säästäneet 244 euroa korkokuluissa.

Kulutusluottokierteessä oleva Huonon Äidin kuluttaja teki testimielessä hakemuksen Anyfinin sovelluksessa:

“Latasin Anyfinin sovelluksen puhelimelle, ja yllätyin sen helppokäyttöisyydestä. Sovellukseen kirjauduttiin ensimmäisellä kerralla käyttämällä sähköpostiosoitetta ja henkilötunnusta – seuraavilla kerroille kirjautumiseen riitti sormenjälkitunnistimen käyttö, kunhan sen ensin oli varmistukseksi hyväksynyt oman profiilin kautta.

Itse hakemuksen teko oli nopeaa ja helppoa. Tarvitsin vain kuvan, tässä tapauksessa screenshotin, luotonantajani viimeisimmästä osamaksulaskusta ja sovelluksen avulla sen lisääminen oli vaivatonta suoraan puhelimen galleriasta. Seuraavaksi kerroin kuukausittaisen bruttopalkkani, klikkasin “Jatka”, ja lisäsin sähköpostiosoitteeni, hyväksyin käyttöehdot, ja lähetin hakemuksen.”

Hakemuksen lähettäminen ei sido ketään mihinkään, mutta antaa mahdollisuuden säästöihin. Kun hakemusta tehdessä käyttää koodia HUONOAITI, saa uusi Anyfinin asiakas ensimmäiseltä laskultaan 20 € alennusta. Hakemuksen voi tehdä sovelluksen lisäksi myös verkossa, osoitteessa Anyfin.fi.

“Hakemuksen tekemisestä ei mennyt kuin hetki, kun tarjous kilahti sekä sovellukseen, että sähköpostiin. Siirtämällä reilun 550 euron kulutusluottoni Anyfinille, säästän 67 euroa.

Pikkuraha jollekin, mutta perheenäitinä keksin heti useampiakin käyttökohteita säästyvälle summalle. Tarjous on voimassa seitsemän päivää, joten säästöä ehtii vielä vähän miettiä, jos on tällaista hitaammin käynnistyvää laatua.”

Anyfin tarjoaa aina yksilöllisiä korkoja. Esimerkiksi: Kun nimelliskorko 24 kuukauden laina-ajalla olevalle 2000 euron suuruiselle luotolle on 9,88 % ja käsittelykulu on 2 euroa, todellinen vuosikorko on 12,72%. Luoton arvioitu kokonaiskustannus on 2260,30 euroa, kun asiakas maksaa lainan takaisin 24 kuukaudessa. Anyfin ei koskaan anna tarjousta jos he eivät voi madaltaa luoton todellista vuosikorkoa. Anyfin ei myöskään pidennä lainan takaisinmaksuaikaa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia