Tämä on kaupallinen yhteistyö Sinituotteen kanssa.

Etätyö ja etäkoulu ovat saaneet jotkut henkilöt ajattelemaan, että ”nytpä tässä on kivaa aikaa siivoilla vähän ekstraa samalla!”  Ja toteamaan kahden päivän päästä, että sillä on totisesti vaikutuksensa kodin siisteyteen, että ollaan koko ajan kotona. Yllätysvieraat nyt, ihan jäätävä kauhistus! Eli koko porukka hommiin!

Kotitöiden tekeminen on hyvä ottaa rutiiniksi pienestä pitäen – jokaiseen ikätasoon löytyy sopivia hommia. Toisinaan aikuista saattaa turhauttaa jatkuva opastaminen, mutta lopussa seisoo kiitos. Jatkuva kotoilu ja hurjasti lisääntynyt valon määrä korostaa lattioilla ja pinnoilla tanssivia pölypalleroita.

Armoton aurinko paljastaa likaiset sormenjäljet, tiskien määrä on noussut katastrofaalisesti, sisälle ja ulos ramppaavat pikkupiltit tuovat muassaan likaa kahmalokaupalla.

Siivous lieneekin monissa kodeissa tällä hetkellä pulmapala – sotkua tulee enemmän, siihen kiinnittää huomiota enemmän.

Sujuvan siivouksen kannalta oleellista on hyvät siivousvälineet.

Kaikkein raivostuttavinta on siivota sotkuja välineillä, joiden jälki on kehnoa ja itse siivoaminenkin hankalaa. Kun siivousvälineet ovat asianmukaisia, tulee niihin tartuttuakin useammin ja kodin puhtaanapito on sujuvaa.

Millaisiin siivoustöihin lapsia sitten voi missäkin iässä ohjeistaa? (Toisinaan toki tuntuu siltä että lasten osaaminen siivouksen suhteen ei iän karttuessa niinkään etene vaan enemmänkin taantuu…)

2-3 vuotias lapsi voi siivota omat lelunsa laatikkoon, viedä likaiset vaatteensa pyykkiin ja auttaa esimerkiksi pölyjen pyyhkimisessä. Sinin staattisilla liinoilla tai pölypampulalla pölyt on helppo huiskauttaa pois, ja halutessaan vielä viimeistellä kosteilla liinoilla.

4-5 vuotiaana lapsi voi kattaa pöytää, huolehtia oman huoneensa siisteydestä, valmistaa välipaloja, täyttää tiskikonetta ja sipaista liat pois ovenpielistä ja tasoilta Sinin kosteiden pikasiivousliinojen avulla.

6-7 lapsi voi jo auttaa vanhempia ruoanlaitossa, tiskata ja mopata lattioita. Sinin monitoimimoppiin saa superkätevästi kiinni niin Sinin staattiset liinat, mikrokuituliinat kuin kosteat liinatkin – lattiat saa siis puhtaaksi karvoista, pölystä ja tahroista yhdellä välineellä.

8-9 vuotiaana lapsi voi jo pestä omat pyykkinsä, viikata vaatteet ja valmistaa helppoja aterioita.

10-11 vuotias osaa pestä kylpyhuoneen ja wc:n, leikata ruohon, siivota keittiön ja tampata matot.

Vanhemmat lapset voi jo mahdollisuuksien mukaan lähettää ruokakauppaan, ohjeistaa tekemään aterian perheelle – tai vaikka pesemään ikkunat, joka sekin muuten sujuu Sinin ikkunanpesusetillä sukkelasti.

Jos haluat inspiraatiota kodin siivoukseen, jätä kommentti ja osallistut kuvissa näkyvien Sinin tuotteiden arvontaan! Arvonnan säännöt: arvontaan voivat osallistua kaikki halukkaat Huonon Äidin kanavissa Facebookissa, Instagramissa ja nettisivulla. HUOM! Meidän arvonnoissamme ei koskaan kysytä sinulta luottokorttitietoja ja henkilötietojasi, paitsi voittajalta kysymme yhteystiedot palkinnon toimittamista varten. Palkinnot arvotaan 19.5. ❤️ Edit! Arvonta on arvottu ja voiton vei nimim. Sari P. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti, kiitos kaikille osallistujille!

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 222 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

222 vastausta artikkeliin “Kodin siivous kuuluu koko perheelle”