Tämä on kaupallinen yhteistyö OP Vakuutuksen kanssa.

”Jostain kuulin, että lapsen on hyvä sairastaa tietty määrä flunssia tiettyyn ikävuoteen mennessä. Tarkoittaen, että se tietty määrä päiviä vuodessa ollaan kotona ja paijataan. Silloin ollaan töistä ja hoidosta pois. Silloin istutaan terveyskeskuksessa neljättä tuntia ja odotetaan. Odotetaan. Odotetaan, että lapsella todetaan se ainakin neljäs korvatulehdus jo tälle vuodelle. Syödään antibiootteja vaikka meille jokaisesta medialähteestä toitotetaan, että nykyihmiset syövät liikaa antibiootteja ja superbakteerit valtaavat maailman. Nämä alkavat kyllä jo tuntua superbakteereilta. Meillä on aina flunssa ja aina se menee sinne korviin.

Tällainen oli lapseni toinen vuosi. Antibiootteja, lääkäreitä ja niitä korvatulehduksia. Vakuutus antoi meille mahdollisuuden käydä yksityisellä, siellä mukavassa paikassa, siellä minkä saimme itse valita. Lääkärillä, joka tuntee lapseni korvat läpikotaisin. Siellä, missä ei tarvitse päivystyksessä odottaa neljää tuntia terveyskeskuslääkäriä. Siellä, missä sain valita lääkärin itse.

Saimme kauniin, terveen tyttäremme pitkän taipaleen jälkeen vuonna 2015. Olimme ottaneet syntymättömälle tyttärellemme vakuutuksen heti kun se oli mahdollista, edellisen kaksosraskauden päätyttyä ennenaikaisesti. Meillä oli pelkoja raskauden jatkumisesta, mutta vakuutuksesta saimme turvaa jo raskausaikana. Jotain, mikä helpottaisi arkeen astumista jos asiat eivät päättyisikään hyvin.

Sitten kuulin sen, ensimmäisellä viikolla kun palasimme synnytyssairaalasta kotiin. Aivastus, toinen, kolmas. Viikon ikäisellä lapsellamme oli ensimmäinen flunssa. Lapsen on hyvä sairastaa flunssia tietty määrä tiettyyn ikävuoteen mennessä. Ei lohduttanut. Pieni tyttäreni aivastelee. Flunssia tuli ja meni.

Tyttäremme oli vuoden ikäinen kun vaihdoimme pankkia ja halusimme keskittää vakuutuksemme samaan paikkaan. Se onnistui nykyisessä Osuuspankissamme. Istuimme alas uuteen konttoriin, jossa meitä kohdeltiin kuin ketä tahansa kansalaista, ei liian nuorina jahtaamaan unelmiaan. Saimme Osuuspankilta kaiken tarvitsemamme ja aloimme räätälöimään lapsellemme vakuutusta. Meille oli tärkeää saada lapsellemme mahdollisimman laaja  terveysvakuutus, sillä lapsillahan ne kaikki taudit jylläävät: kaikki flunssista ja korvatulehduksista nesteytystä vaativiin oksennustauteihin. Puhumattakaan niistä superbakteereista tai jostain vakavammasta! Mikäli sellainen meidän lapsemme kohdalle sattuisi, olisimme varautuneita. Olisimme jollain tavalla valmiita taistelemaan. Meillä on jotain turvaa arjessamme. Klikkaa tästä lisätietoja

Meitä jännitti. Täti puhui meille invaliditeettisuojista sekä aikuisten vakavan sairauden turvasta. Meidän lapsellemmekko invalidisoituminen tai vakava sairaus? En halunnut ajatella. Hän huomasi, hän lohdutti, ja juttelimme pitkään tulevaisuuden suunnitelmista ja millaista turvaa tyttäremme saisi jos pahin tapahtuisi ja vaikkei se tapahtuisi. Päätimme ottaa lapselle terveysvakuutuksen lisäksi Toimeentulovakuutuksen ja sen Invaliditeettiturvan, joka korvaa tapaturman seurauksena syntyneitä pysyviä haittoja. Hänestä kun voi tulla mitä ikinä hän haluaa, vaikka prinsessa tai mäkihyppääjä.

Saimme loistavan vakuutuksen ja sen jälkeen emme ole sitä halunneet vaihtaa, vaikka tarjouksia on vuosien varrella sadellut. Vakuutus on erittäin laaja ja korvaa paljon!

Sitten se alkoi, lapsemme oli reilu vuoden ikäinen kun joka ikinen, aivan joka ainoa flunssa meni korviin. Muistattehan: lapsen täytyy sairastaa tietty määrä flunssia tiettyyn ikävuoteen mennessä, että hänelle kehittyy normaali vastustuskyky aikuisena. No ne kaikki vastustuskykyä kohottavat flunssat menivät sinne korviin. Se kevät oli aikamoinen lapselle, kun korviin sattui, vähän niinkuin joka välissä. Kokemuksia rikkaampana osasimme mennä yksityisen hoivaan ja saimme mitä parhainta palvelua. Eivät korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärit terveyskeskuksissa kökötä, paitsi jos ei hirvittävän hyvä säkä käy. Meidän ei koskaan tarvinnut miettiä, vaan saimme vain mennä lääkäriin kuin lääkäriin ja meidän valintamme oli yksityinen lääkäriasema.

Jokainen flunssa olisi ilman vakuutusta syönyt rahapussistamme yli 100 euroa, pahimmassa tapauksessa yli 500 euroa. Jokainen flunssa. Niitä riitti. Olimme varautuneet ja meidän ei tarvinnut tästä vuoden kestävästä lystistä maksaa kuin 100 euroa, omavastuu. Sen vuoden aikana vakuutus korvasi meille yksityiskäyntejä sekä lääkkeitä varmasti tuhansien eurojen edestä puhumattakaan mitä korvien putkitus mahtoi maksaa? Emme edes tiedä, sillä OP Vakuutus  hoiti kaiken puolestamme. Kaikki Terveysvakuutukseen liittyvät vahingot sain puhelimella näpyteltyä OP-mobiili -sovellukseen heti lääkäristä päästyämme, tai sitten myöhemmin, sitten kun sairastelu helpotti ja jaksoin. Lisätietoja tästä

Korvakierteet helpottivat putkitukseen.

Jokainen kerta kun lapsi on sanonut jotain korviin päin liittyvääkään, olemme saaneet mennä täysin korvatulle kontrollikäynnille erikoislääkärille, joka osaa katsoa putket sekä korvat läpikotaisin niihin tuskin koskematta. Viimeksi edellisellä viikolla kävimme nuhan takia tarkistuttamassa korvat, puhtaat olivat. Lasku menee lääkäriltä suoraan OP Vakuutukselle, eikä meidän tarvitse sitä miettiä. Nyt kun meillä jyllää mahatauti, se sama mikä ihan kaikilla muillakin, tiedän, että voin mennä koska tahansa lapseni kanssa lääkäriin vaikka palkasta ei taaskaan perussuomalaiseen tapaan paljoa jäänyt. Terveysvakuutuksessa on myös Kotisairaanhoitokulut -turva, jos sen ottaa niin voi kutsua lääkärin kotiin, mikä on kätevämpää vatsataudissa….

Vuosien varrella tyttärellemme on diagnosoitu ylähengitystieinfektioiden lisäksi myös atooppinen iho. Vakuutuksen ansiosta olemmekin rasvanneet ihoa myös täysin korvatuilla lääkevoiteilla.

Saammekin siis viettää tällähetkellä sinällään huoletonta elämää, ja mitä tahansa eteen tuleekaan; meidän ei tarvitse arpoa lääkärille kuukaudenpäivän mukaan, sillä voimme mennä erikoislääkärille koska tahansa palkkapäivään katsomatta. Tämän meidän perheellemme mahdollisti OP Vakuutus. ”

PS. Oletko tutustunut OP:n Terveysmestariin? Terveysmestari on OP:n vakuutusasiakkaiden terveysneuvonta, joka on asiakkaiden käytössä veloituksetta sovelluksessa ja puhelimessa. Lisätietoja tästä.

Tämä on kaupallinen yhteistyö OP Vakuutuksen kanssa. Ylin kuva Shutterstock, toinen kuva kirjoittajan kotialbumista. 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Kipeä lapsi on vanhemmuuden kovimpia paikkoja”

  • Mirtsukka sanoo:

    Eipä op vakuutus antanut vauva/lapsivakuutusta kun olin 40v ensisynnyttäjä? Syytä kun kysyin en saanut vsstausta. Tiedoksi vaan että terve lapsi syntyi vaikkakin äiti luultavimmin heidän mielestään yli-ikäinen ”riski synnyttäjä”