Käsi ylös kuka nukkui viime yönä hyvin ja tarpeeksi paljon? Niinpä niin. Naisen unta häiritsevät monet eri seikat: vieressä potkiva puoliso, hoivaa vaativat vauvat, kainaloon kömpivät vekarat, tai vaikka Herra Kissa, joka päättää aloittaa yöllisen rallin juuri kun uni oli saapumassa. Ulkoisten seikkojen lisäksi naisia valvottavat, yllätys yllätys, kaiken maailman murheet ja huolet, ylikuormitus, sekä, kiitos biologian: hormonit. Se on ihan tutkittu juttu, että naisten hormonit aiheuttavat kaiken muun mukavan lisäksi myös unettomuutta ja stressiä. Tämä tieto ei tietenkään lohduta yhtään siinä vaiheessa kun kello käy puolta neljää ja nukkumatti teki taas oharit. Tai heräsit sudenaikaan kello 03.

Unettomuus tai heräily on sietämätön vaiva joka pilaa sekä yöt että päivät. Huono uni lisää sydäntautien riskiä, diabetesta, stressiä, masennusta, ahdistusta ja raivokkuutta. Unettomuus on myös kovin katala vaiva siksi, että unen tulo edellyttää rentoutumista, mutta jos joutuu pelkäämään saako unta tänäkään yönä, rentoutuminen on hyvin vaikeaa. Vähemmästäkin viiraa päässä.

Tässä apua uniongelmiin! Huono Äiti Uni on melatoniinia sisältävä hyvänmakuinen imeskelytabletti, jonka avulla nukut paremmin kuin vauva (tai mies). Melatoniini auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa.

Huono Äiti Uni on ravintolisä. Lisätietoa, annostusohjeet ja ainesosaluettelon löydät täältä.

 

Huono Äiti ravintolisät valmistuttaa:

Oy Makrobios Ab,
Kappelikuja 6, 02200 Espoo
www.makrobios.fi

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia