Sosiaalisessa mediassa ja tällä nettisivulla on ollut joitakin kommentteja Huono Äiti oy saamaan Business Finlandin myöntämään koronakriisin aikaiseen  kehitystukeen liittyen. Huono Äiti oy on hakenut Business Finlandin kehitystukea ja saanut tuen.

Huono Äiti oy haki tuen 19.3., jolloin Business Finlandin hakukriteertit olivat vielä erilaiset eli tukea sai hakea myös muillekin kuin yli 6 hengen yrityksille. Tämä kriteeri muuttui myöhemmin.

Tuen saamisen edellytyksenä oli hyväkuntoinen yrityksen kassa ja kehityshanke.

Huono Äiti aloitti viime vuoden lokakuussa varovaisen liiketoiminnan laajentamisen elintarvikkeiden puolelle ja lanseerasi kolme suklaatuotetta.

Viime vuoden lokakuussa Huono Äiti aloitti kehityshankkeen, jossa on tavoitteena laajentaa tekemistä elintarvikepuolella.

Tuki on myönnetty tähän hankkeeseen. Tukisummaa tullaan käyttämään tuotekehityksen ja suunnittelutyön ostamiseen palveluina muilta yrityksiltä. Ravintola-alan ja sen ammattilaisten työllistäminen on tässä kehitysvaiheessa keskiössä. Kehityshanke ulottuu maakunnallisesti alueille, joissa työllistyminen ei ole ihan helppoa.

Huonon Äidin pääasiallinen tulovirta tulee kaupallisista yhteistyöhankkeista, yritysten tekemästä markkinoinnista. Kuten tiedätte, monilla yrityksillä on nyt todella kovat paikat, ja tämä heijastuu myös Huonon Äidin liiketoimintaan ja kehityshankkeeseen.

Huono Äiti työllistää jatkuvasti kuukausittain useita alihankkijoita ja tuntityöntekijöitä eri puolilla Suomea. Tätä haluamme jatkaa myös jatkossa. Huono Äiti on aloittanut myös kansainvälistymisen ensi askelet.

Huono Äiti oy:n omistaa minä Sari Helin-Sarvamaa sekä lapseni. Olen hallituksen ainoa varsinainen jäsen ja teen kaikki päätökset äänienemmistöllä.

Rahat eivät siis päädy Huonolle Äidille vaan niitä käytetään palveluiden ostamiseen muilta kohtuu pieniltä yrityksiltä tai maakuntien yrityksiltä.

Tämä elintarvikkeiden puolelle suuntautuva hanke on salassapitosopimuksen alainen kahden kumppanuusyhtiön suuntaan ja siksi siitä ei voi kertoa enempää nyt.

Hanke tulee julki myöhemmin tänä vuonna.

Business Finlandin tuelle on tarkat käyttörajoitukset ja säännöt. Huono Äiti tulee noudattamaan niitä hyvin. Yritys- ja yhteiskuntavastuussa Huono ei ole huono, vaikka muuten olisikin.

Tämän enempää tätä asiaa emme tässä vaiheessa kommentoi salassapitoehtojen vuoksi.

Sari Helin, Huonon Äidin perustaja ja omistaja

PS. Myös yrityksemme aiemmin saama Finnveran LAINA tuntuu kiinnostavan. Sitä maksetaan takaisin Finnveran kanssa sovitussa aikataulussa.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.