Nyt on aika tyhjentää ne koronavarastot! Nappaa siis esiin ne kaapin perällä olevat tonnikalasäilykkeet ja valmista niistä herkulliset pihvit. Tarjoile esimerkiksi riisin, perunan, salaatin tai kasvisten kera, tai käytä vaikka hampurilaispihvinä!

Tonnikalapihvit – valmistusaika 20min (kuusi pihviä):

Ainekset:

  • 3 kananmunaa
  • 4kpl 200g tonnikalapurkkia
  • 1dl pilkottua sipulia
  • 0,5dl pilkottua selleriä
  • 1,5dl korppujauhoja
  • 3rkl raastettua parmesaania
  • 1tl dijon sinappia
  • 1tl paprikajauhetta, 2tl basilikaa, 1tl oreganoa
  • 1tl sitruunamehua
  • öljyä paistamiseen
  • mustapippuria, tilliä

Ainekset.

Ohjeet:

  1. Sekoita munat ja sitruunamehu pienessä kulhossa
  2. Ota erillinen kulho, jossa sekoitat kaikki loput ainekset keskenään
  3. Lisää muna-sitruunaseos muiden aineiden joukkoon
  4. Muotoile taikinasta 6 noin 2-3cm paksusta pihviä. Huom! Jos sinulla on aikaa, laita pihvit tunniksi jääkaappiin, niin paistaminen on helpompaa. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä
  5. Paista pihvit keskilämmöllä molemmilta puolilta noin 5 minuutin ajan. Voit myös paistaa ne uunissa (200 astetta, noin 15 min)
  6. Nauti!

Vaihe 1.

Vaihe 2.

Vaihe 3.

Valmis!

Vinkki! Tee kerralla useampi pihvi ja laita osa pakkaseen pahan päivän varalle.

— Huono Äiti -toimitus

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia