Eivätkö Suomen säät ole suosineet viime aikoina? Pakkaa mukaan muutamat ainekset kaupasta ja lähde makumatkalle Espanjan auringon alle! Merellinen paella valmistuu todella nopeasta ja sitä on helppo tehdä kerralla vaikka suurempi annos.

Merellinen paella – valmistusaika 30 min (neljälle):

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 300g paella tai risottoriisiä (n. 3,5dl)
  • 400g valkosipulitomaattimurskaa
  • 9dl kiehuvaa vettä
  • 400g äyriäissekoitusta (pakaste)
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 1 sitruuna
  • 1tl timjamia
  • 1tl savustettua paprikajauhetta tai vastaavaa
  • öljyä paistamiseen
  • oliiveja
  • lehtipersiljaa
  • (halutessasi 3rkl valkoviiniä)

Ainekset.

Ohjeet:

  1. Pilko ja kuullota sipulit suuressa wok- tai paistinpannussa
  2. Sekoita joukkoon paprikajauhe ja timjami. Lisää sitten risottoriisi ja valkoviini (jos käytät). Sekoita 1 min
  3. Laita kanaliemikuutiot 9dl kiehuvaan veteen. Kaada kanaliemivesi ja tomaattimurska riisin sekaan
  4. Mausta mieluiseksi. Anna paistua ilman kantta välillä sekoittaen noin 15 min, tai kunnes riisi on lähes kypsää (hieman nestettä saa vielä olla)
  5. Lisää äyriäiset joukkoon ja peitä kannella 5 minuutiksi
  6. Leikkaa ja purista paellaan sitruunan mehu. Lisää myös hienonnettu lehtipersilja
  7. Nauti!

Vinkki! Voit halutessasi lisätä myös esimerkiksi chorizo makkaraa tai herneitä

Vaihe 1.

Vaihe 2.

Vaihe 3.

Valmis!

— Huono Äiti -toimitus

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.