Tämä on kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Change.

Käsi sydämellä, milloin viimeksi tarkistit rintaliiviesi koon? Viime kuussa, viime vuonna, viime vuosikymmenellä? Faktahan on, että kuten mielemme, myös ihana vartalomme muuttuu ajan kanssa. Kasvamme ja kehitymme, joskus kutistumme, kiinteydymme, imetämme. Muutumme, ja muutos on hyväksi. Kiitetään vartaloitamme jotka jaksavat päivästä toiseen viedä meitä eteenpäin.

Takaisin liiveihin. Tiesitkö, että suurin osa suomalaisista naisista käyttää vääränkokoisia rintaliivejä? Tiesitkö, että saatat hyvinkin olla yksi heistä? Jos liivien olkaimia pitää korjailla pitkin päivää, tai kireistä olkaimista jää painaumat hartioihin, sinulla on todennäköisesti väärän kokoiset liivit. Useimmat naiset myös käyttävät liivejä, joissa on liian pieni kuppikoko ja liian suuri ympärys, ja sen valitettavasti huomaa.

No onko sillä koolla sitten väliä? On. Ajatellaanpa vaikka lapsia ja lasten kenkiä, useimmilla meistä kun on tapana laittaa ne lapsen tarpeet aina omien edelle. Jos huomaat että lapsella on vääränkokoiset kengät; hiertää, puristaa, kiristää tai tippuu jalasta, niin ajatteletko että kyllä niillä pärjää, ei ole niin justiinsa? Et. Eikä niin pitäisi ajatella rintaliiveistäkään. Jokainen meistä ansaitsee oikean kokoiset liivit rinnoilleen.

Mutta ei kenkiä ja liivejä voi verrata? Paitsi että voi. Huonosti istuvat liivit tuntuvat ikäviltä ja voivat myös aiheuttaa niska- ja hartiavaivoja, sekä ryhtiongelmia. Myös päänsärky voi olla oire huonosti istuvista liiveistä. Epämukavuus on ihan yhtä epämukavaa rinnoilla kuin jaloillakin. Sitäpaitsi hyvin istuvat liivit myös näyttävät paremmilta ja kukapa ei haluaisi tuntea olonsa kauniiksi.

Kuinka sitten löytää oikeankokoiset liivit? Se on helpompaa kuin luulitkaan. Tarvitset vain mittanauhan ja toppaamattomat liivit, sekä ihanat rintasi, ehkä helpoimmat löytää näistä kolmesta. Sitten mittaamaan!

 1. Ota mittanauhalla napakka mitta rintojen alta.
 2. Mittaa rinnanympärys rintojen päältä (ei kiristellä, mittanauha ei ole korsetti!)
 3. Syötä mitat Changen kokolaskuriin
 4. Valmis!!

Voit myös ottaa mukaan vain rintasi ja suunnistaa lähimpään Changen liikkeeseen! Liikkeessä saat ammattimaisen liivisovituksen ja myyjä osaa mittaamisen lisäksi neuvoa oikean liivimallin valinnassa. Saat myös taatusti aina henkilökohtaista palvelua.

Ja sitten voitkin kerrankin panostaa rintoihisi, ja ostaa liivit jotka sopivat juuri sinulle! Huonon Äidin lukijana saat koodilla HUONOÄITI Changen myymälöistä ja verkkokaupasta -35% normaalihintaisista ostoksista!!

Ovatko sinun liivisi istuvat ja mukavat, ja ennen kaikkea oikean kokoiset? Vai askarruttaako oma koko? Kommentoi alle ja voit voittaa lahjakortin istuvien liivien hankintaan!!

Tämä on kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Change.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

17 vastausta artikkeliin “Älä tyydy vääränkokoisiin liiveihin”

 • Ah sanoo:

  Todellakin on väärä koko. Kuten sanottu, lapsen tarpeet menee edelle ja yksinhuoltajana ei ole varaa panostaa itseensä.

 • Myylleni sanoo:

  Aika lailla arpapelillä koko tulee valittua sovituskoppiin. Yhdet tai kahdet omasta mielestäni sopivat/mukavat päällä olevat liivit käytössä, muut ei niin mukavia päällä.

 • Hedda sanoo:

  Eriparitissit joista toinen elää omaa elämäänsä 😃 joten kyllä todellakin olisi tarve kunnon liiveille

 • I.K. sanoo:

  Rintsikoiden osto vaatii jonkin verran viitseliäisyyttä, ihan läpihuuto-juttu se ei ole. Ja vaikka hyvät löytyy, ne eivät ole ikuiset. Sitäpaitsi lyyli liivien sisällä myös muuttuu… yhteenvetona siis: harvoin on päällä hyvin istuvat liivit.

 • Tanza sanoo:

  Väärän kokoiset, vaikkakin liikkestä avustuksella ostettu.

 • Tattis sanoo:

  Tarvetta olisi uusille liiveille kesäksi. Osa vanhoista alkaa olemaan vaihtokunnossa. Itse ollut Change asiakas jo noin 10 vuotta enkä enää muualta osta liivejä.

 • Johanna sanoo:

  Rintaliiveihin tulee panostettua aivan liian vähän ja onkin ollut mielessä, että täytyy skarpata!

 • Susan sanoo:

  Olen saanut myös muutamat kaverit Changelle käymään ja lähes poikkeuksetta he ovat menneet sinne myös uudestaan.

 • Iltahetki sanoo:

  Lasten saamisen jälkeen koko on vaihtunut ja tarpeen olisi päivittää vaatekaappia.

 • Sanli sanoo:

  Eihän nää markettiliivit ihan istu. Olis mahtavaa kerran elämässä saada kunnolliset, hyvät ja istuvat liivit.

 • Minni sanoo:

  Oikea koko on kyllä tiedossa, mutta on sen verran järkyttävä, että hyvin istuvia liivejä on hankala löytää.

 • Kukka sanoo:

  Pidän vain sopivia ja hyvin istuvia liivejä. Nyt pitäisi ostaa uusia, joten lahjakortti tulisi tarpeeseen.

 • Raija-rouva sanoo:

  Koko on suurinpiirtein tiedossa, tahtoisin kaarituetut, muttsa nehän on vasta vaikea löytää

 • Kride sanoo:

  Muutama vuosi sitten kävin päivittämässä liivikoon. Ensimmäisen kerran kävin changen liikkeessä joskus 2010, jolloin työkaveritkin huomasivat et jotain uutta minussa on.

 • Peikontyttö sanoo:

  Hah, sattuipas. Miekkoseni kertoi tänään vievänsä mut seuraavalla reissullamme ihan oikeaan liivikauppaan 🙂
  En tiedä ylipäätään mitään kamalampaa kuin vaatekaupoilla pyöriminen; liivien löytäminen se vasta onkin helvetillistä markettien käppävalikoimista.

 • Muumimamma sanoo:

  Kävin juuri tällä viikolla ostamassa itselleni uudet liivit, kun vanhat eivät synnytyksen jälkeen istuneet enää mistään suunnasta. Vaikeaa tästä liivien metsästyksestä teki taas kerran haasteellinen liivikokoni (josta en kyllä edelleenkään ole täysin varma), joten jouduin tyytymään siihen yhteen vaihtoehtoon, joka oli edes sinne päin. Jatkanen siis edelleen uskollista urheiluliivien käyttöä ja käytän rintaliivejä vain pakon edessä.

 • Mie vuan sanoo:

  Askarruttaa välillä onko oikean kokoiset 🙄