Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Myllyn Paras.

Tiesitkö, että suomalaista pastaa ei yleensä olekaan tehty täysin kotimaisista raaka-aineista? Me ei tiedetty, mutta se käy järkeen, koska pastoissa on tähän mennessä aina ollut mukana rakennetta tuovaa durum-vehnää, jota ei voi kasvattaa Suomessa, sillä siihenkin täällä on liian kylmä. Mutta nyt on kuulkaa tähänkin tullut muutos: Myllyn Paras toi viime vuoden keväällä ensimmäisenä Suomessa 100% suomalaisen kuviopastasarjan. Enää ei tarvitse mennä merta edemmäs simpukkaan. Simpukkapastan lisäksi uutuusvalikoimasta löytyy kierrepastaa ja putkipastaa, täysin kotimaisina, mikä ilahduttaa suuresti kotimaisuusastettaan huomioivia pastan ystäviä.

Huonon Äidin huippukokki Ilkka suosii suuresti kotimaista ja lähiruokaa, ja kehittikin 100% suomalaisten pastojen kunniaksi kolme eri pastareseptiä, jotka valmistuvat vaivatta myös meiltä ruuhkavuosiin uponneilta amatöörikokeilta.

Koska moni suosii tammikuussa kotimaisuuden lisäksi kasviperäisempää lautasmallia, on mukana myös kasvisruokavalioon sopiva mozzarellapasta. Reseptejä voi myös muokata kasvis- tai vegaaniruokavalioon sopiviksi käyttämällä esimerkiksi jauhelihan sijasta kasviperäistä vegejauhista tai nyhtökauraa, lihaliemen sijaan kasvislientä, ja korvaamalla maitotuotteita vastaavilla kasvirasvavalmisteilla.

Simpukkapasta-jauhelihapaistos

Vähän kuin makaronilaatikko, mutta kaikki tapahtuu pannulla ja kattilassa, eli aikaa säästyy, mutta maku sen kun paranee.

  • 500 g Myllyn Paras Simpukkapastaa
  • 700 g naudan jauhelihaa
  • 250 g herkkusieniä
  • 3 sipulia
  • 2 dl kermaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 pss sokeriherneitä
  • 1 pss broccoliinia
  • 1 puntti persiljaa
  • suolaa, mustapippuria, tummaa balsamietikkaa
  • öljyä paistamiseen

Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä 8 minuuttia. Kuumenna iso paistinpannu ja lisää 2 rkl öljyä. Pilko sienet neljään osaan ja paista kuumalla pannulla, kunnes sienet ovat hiukan saaneet väriä. Lisää jauheliha ja jatka paistamista. Puolita, kuori ja suikaloi sipulit. Kun jauheliha on puoliksi ruskistunut, lisää sipulit.

Jatka ruskistamista ja lisää sitten lihaliemi. Keitä lihaliemi kasaan pannulla, kunnes lientä on vain n. ¼ osa jäljellä. Pilko sokeriherneet 3-4 osaan ja leikkaa broccoliinit varsineen n. 1 cm paksuisiksi paloiksi. Valuta kypsä pasta, laita takaisin kattilaan ja lisää joukkoon kerma, juustoraaste, broccoliini sekä sokeriherne. Sekoita hyvin ja mausta 1 tl suolaa sekä pippuria. Kun lihaliemi on haihtunut, mausta jauhelihapaistos 2 tl suolaa, mustapippurirouheella ja 2 rkl tummalla balsamietikalla. Sekoita lopuksi pasta ja jauhelihapaistos keskenään ja mausta vielä hienonnetulla persiljalla.

Broileri-simpukkapastakeitto

Tammikuun pakkasissa ruokaisa kanakeitto lämmittää mukavasti! Kurkkaa videomuotoinen ohje Huonon Äidin TikTokista, täältä.

  • 500 g Myllyn Paras Simpukkapastaa
  • 600 g broilerin paistileikettä
  • 2 sipulia
  • 300 g juuriselleriä
  • 400 g ruusukaalia
  • 1 hapan omena
  • 1 dl piparjuurta raastettuna
  • 1 puntti persiljaa
  • 1 l kanalientä
  • 1 l vettä
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Kuori ja suikaloi sipulit ja selleri. Kuumenna iso kattila ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Laita selleri- ja sipulisuikaleet kattilaan ja kuullota muutama minuutti. Lisää piparjuuriraaste kattilaan ja jatka kuullottamista minuutti. Lisää sitten kanaliemi sekä vesi kattilaan ja kiehauta. Mausta 2 tl suolaa. Jos käytät kanaliemikuutiosta valmistettua kanalientä, älä lisää suolaa. Lisää pasta kattilaan ja keitä 7 minuuttia.

Kuumenna paistinpannu ja pilko paistileikkeet suikaleiksi. Lisää pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja ruskista suikaleet nopeasti. Mausta suikaleet 2 tl suolalla. Lisää pannulle puolitetut ruusukaalit ja suikaloitu omena. Kaada broilerin suikaleet, ruusukaalit ja omena keiton joukkoon. Mausta lopuksi hienonnetulla persiljalla ja tarjoile.

Mozzarella-vihannespasta

Tässä pastaruuassa on käytetty esikuvana ranskalaista ratatuillea eli vihannesmuhennosta. Tämä ruoka myös syntyy helposti yhdellä pannulla vähentäen tiskaamista, mikä on aina plussaa. Tsekkaa valmistusvideo TikTokista!

  • 500 g Myllyn Paras Kierrepastaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 munakoiso
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 suippopaprikaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • 1 l tomaattimehua
  • 2 rkl tummaa balsamietikkaa
  • 150 g creme fraichea
  • 2 dl juustoraastetta
  • 300 g mozzarellapalloja
  • 1 puntti basilikaa
  • suolaa

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika. Kuumenna iso paistinpannu tai laakea iso kattila kuumaksi ja lisää oliiviöljy. Lisää munakoiso ja sipulit pannulle, ja mausta 2 tl suolalla. Kuullota kunnes munakoisot alkavat ruskistua – lisää joukkoon paprikat ja kuullota hetki. Lisää tomaattipyree ja balsamietikka. Sekoita hyvin ja lisää kierrepasta. Kaada tomaattimehu pannulle ja laita kansi päälle. Anna kypsyä 8 minuuttia.

Lisää joukkoon kesäkurpitsakuutiot sekä creme fraiche ja anna kypsyä n. 8 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Lisää joukkoon juustoraaste ja hienonnettu basilika. Laita lopuksi mozzarellapallot pastan päälle ja tarjoile.

Nousiko vesi kielelle? Haluaisitko päästä kokkailemaan näitä herkullisia pastareseptejä? Myllyn Paras 100% Kuviopastat löytyvät ruokakaupoista kautta maan ja lisäksi Huono Äiti arpoo yhdelle onnekkaalle vuoden pastat! Kerro meille kommenteissa ovatko 100% kotimaiset Myllyn Paras Kuviopastat sinulle jo tuttu tuotesarja ja olet mukana arvonnassa. Kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan yksi palkinto, joka sisältää vuoden pastat (5 kg). Muistathan jättää myös sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Osallistumisaikaa on 31.1.2022 saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. EDIT: Arvonta on arvottu ja voiton vei Maarit S. Arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen on poistettu. Kiitos kaikille osallistuneille!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia