Huono Äiti keittää jälkikasvun mielestä yleensä ruokaa nimeltä ”taas tätä samaa.” Taas tätä samaa on ruoka, joka syntyy kun kaupassa ei keksi mitään ja on kiire ja lapset kirkuvat nälkäänsä kitarisat ulkona vilkkuen. Tiedät ehkä tunteen?

Jotta kenenkään (Huono Äiti mukaan luettuna) ei tarvitsisi tehdä ”aina tätä samaa”, Huono Äiti julistaa täten yhdessä Valion kanssa Huonon Kokin pelastuskilpailun!

Paljasta siis paras tosi nopea – siis oikeasti nopea – ei mikään keittokirjojen mukamasnopea  arkiruokaohjeesi, jossa käytät hyväksi Valion luomutuotteita! Pistä ohjeeseesi siis ripaus luomua: kermaa, juustoa tai jugurttia tai muuta näistä Valion luomutuotteista!

340x340-3

Kirjoita ohjeesi tämän jutun kommenttikenttään.

Huono Äiti valitsee ohjeista parhaat ja julkaisee ne kaikkien iloksi! Eikä tässä vielä kaikki: Huono Äiti järjestää videoidun kokkausnäytöksen, jossa Huono Äiti valmistaa jonkun voittajareseptin. (Ja mitähän siitä sitten tulee muuta kuin sanomista? Toim.huom.)

Huonon Äidin omassa ruokaohjeessa on muuten tätä:

340x340-5

Ai mitä tästä sitten voittaa?!? No katsokaas, 100 euron lahjakortin Sasu Laukkosen Michelin tähdellä varustettuun Chef & Sommelier -ravintolaan: http://chefetsommelier.fi/

Ihan voin luulla, että se teidänkin perheessä kotipöperöt voittaa!!

PS. Tämä on kaupallinen yhteistyö, jossa Valio on mukana! Arvasitte ihan oikein!

 

 

 

 

 

Luomua. Ilman muuta -sivustolta saat paljon lisätietoja kaikesta luomusta. 

 

***

Valio Luomu™ tuotteiden raaka-aineet tulevat tiloilta, jotka toimivat ekologisten periaatteiden mukaisesti luontoa kunnioittaen. Tuottajat ovat sitoutuneet noudattamaan luomutuotannon ehtoja. Suomalaiset viranomaiset valvovat ehtojen noudattamista tekemällä vuositarkastuksia tiloille.

Luomumaito on pastöroitua samoin kuin tavanomainen maito. Luomumaitoja ei D-vitaminoida, koska lainsäädännön puolesta se ei ole mahdollista Suomessa. Suurinta osaa Valio Luomu™ tuotteista ei homogenoida.

Luomutiloilla elävien eläinten ravinnoksi tarkoitettujen rehukasvien viljelyssä ei käytetä torjunta-aineita tai keinolannoitteita. Keinolannoitteiden sijaan lannoituksessa käytetään karjanlantaa, biologista typensidontaa sekä viherlannoitusta.  Kasvitauteja ja -tuholaisia vastaan käytetään esimerkiksi suunnitelmallista viljelykiertoa, viljelytekniikkaa ja taudinkestäviä kasvilajikkeita.

Luomutiloilla kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että ympäristö vastaa eläinten luontaisiin tarpeisiin ja eläimet saavat elää mahdollisimman lajinmukaisesti. Se tarkoittaa elämää pihattonavetassa, laiduntamista kesäisin ja mahdollisuutta ulkoiluun myös talvisin.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 47 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

47 vastausta artikkeliin “Paljasta nopea arkiruokaohjeesi ja voita perhe ulos syömään!”

  • Kirsi sanoo:

    Minun nopea arkiruoka on Makaronilaatikko. Uuniin vaan,riittää pariksi päivää.;)

  • Sari sanoo:

    Lasagne ruokakermalla

    Tee normisti lasagne paistaen jauheliha. Kastikkeen sijasta lorauta Luomu ruokakerma muutoin valmiin ladotun lasagnen päälle. Vielä luonu goudajuustoa raasteena ja vuoka uuniin.

  • Mia sanoo:

    Laita täysjyvä spagetti kiehumaan, kastikkeen teet sen aikana 😉 kattilaan koskenlaskija sulatejuusto PKT ja purkki luomukermaa, hämmentele kunnes juusto sulanut. Heitä sekaan paistettua pekonia tai kinkkusuikaleita tai vaikka tonnikalaa. Pikkuisen valkosipulia ja ääntä kohden!

  • sINi sanoo:

    Kaurapuuro: 2 dl Valio luomu -maito 2 min. mikroon, kaadetaan 1 dl pikakairahiutaleiden päälle ja annetaan hetki olla. Valmis! Päälle marjoja tai muuta oman maun mukaan.

  • Carita Leimuvaara sanoo:

    Eilisestä ruuasta jäänyt keitetty spagetti vuokaan,päälle paseraattua tomaattia purkillinen joka on maustettu suolalla sekä pippurilla.Päälle maustamattoman kanan rintafileet..voi upottaa hieman sinne sörsselin keskelle.Päälle juustoraastetta.200 astetta 30 min.

  • Jene30 sanoo:

    Paista sipuli ja jauheliha Valion luomuvoissa korkeareunaisessa pannussa. Mausta hyvin makusi mukaan (itse laitan oregano, m.pippuri, suola, jeera, korianteri). Heitä sekaan riisi (hlömäärän mukaan) ja vettä (riisin keitto-ohjeen mukainen määrä). Heitä sekaan viimeisenä maissi. Pikarisotto on valmista, kun vesi on kiehunut pois.

  • Johanna Puustinen sanoo:

    Pasta carbonara syntyy melkeinpä spagetin keittoajassa. Pekonit ja sipulit paistumaan, kastikeaineet keskenään sekaisin, koko homma spagetteineen pannulle ja juusto sekaan. Sekoitellaan hetken aikaa levyllä ja ahmitaan niin, ettei tee mieli liikkua mihinkään loppupäivänä.

    1 silputtu sipuli
    Pari pakettia pekonia suikaloituna
    4 keltuaista
    1 dl Valio Luomu kuohukermaa
    1 dl Valio Luomu kevytmaitoa
    Puolisen kiloa spagettia
    Kourallinen juustoraastetta
    Mustapippuria ja suolaa sopivasti

  • Ansku sanoo:

    Meillä arjen pelastaja ja takuulla lapsille ja aikuisille maistuva ruoka on kasvissosekeitto. Jos oikein kiireinen päivä yllättää, niin valmis luomu porkkanasose nopeuttaa ruoan valmistusta. Sekaan mausteita ja Valion Luomu ruokakermaa ja keitto on valmis nautittavaksi!

  • Leena saari sanoo:

    ”En kerinnyt kauppaan”-keitto.

    Erittäin nopea sovellettava kesäkeitto/kalakeitto/kanakeitto/lihakeitto.

    Joku litra vettä tai 1,5, sopan koon mukaan kasvisliemikuutio tai 2, esipestyt luomuperunat suoraa pussista (esim lidl), pilkottuna kattilaan ja mahdolliset luomuporkkanat (ei tarvi kuoria! keskeinen ajansäästö). Tässä vaiheessa voit lisätä haluamasi lihan/kalan suoraan kattilaan. Keitä tovi ja hoida pyykit samalla. Hetken kuluttua lisää pakastevihannessekoitusta suoraa pussista (luomuna löytyy esim. lidlistä). Lopuksi tuikkaa valion kerma. Viimeisten kypsytysminuuttien aikana voit hoitaa niiden kippojen ja kuppien kaivamiseen tiskikoneesta, koska sitä ei kuitenkaan ole tyhjätty.

    Maustamiseen riittää yritit kuivattuna tai tuoreena sekä herbamare ja pippuri

    Tätä samaa keittopohjaa on helppo verifioida joko liha/kala/soijaversiona. Kanaversiossa voi maustamiseen käyttää esim curryä, kalaan sitruunaa ja soijakastiketta.

    Ja uuden ulottuvuuden saa myös soseuttamalla koko höskän lopuksi. Aktiivista keittiöaikaa tämä ei vaadi kun max 5 min!

  • Merituuli sanoo:

    Lapsen lemppari:
    Yksi sipuli pilkottuna, 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna. Laitetaan kattilaan ja kuullotetaan pieni hetki öljyssä. Lisätään luomutomaattimurskaa 2 prk. (Hifisteliä voi kaltata tomaatit ja pilkkoa ne kattilaan.) Huuhdellaan tölkit ja kaadetaan huuhteluvesi (ehkä 2 dl) sekaan. Kun tomaattiseos kiehuu, lisätään joukkoon 1,5 dl huuhdeltuja punaisia linssejä. Annetaan kiehua noin 10 min, kunnes linssit ovat kypsiä. Soseusetaan sauvasekoittimella. Lisätään mustapippuria, suolaa, 1 rkl hunajaa ja 1-1,5 dl tai ainakin reilu loraus luomukermaa. Kiehautetaan nopeasti. Nautitaan sellaisenaan hyvän ruisleivän tai sämpylöiden kera. Keiton päälle sopivat hyvin juustoleipäkuutiot tai raejuusto.

  • nojootar sanoo:

    paljon hyviä arkireseptejä mutta maitoallergikkona ei valion tuotteita juurikaan voi käyttää

  • Soile Tiitinen sanoo:

    Tortillalettulasagne. 8 lettua, jauhelihaa, valmistomaattisalsa,tomaattimurskaa, cheddarjuustojauhe ja Valio kuohukermaa. Paista haugeliha, laita salsa ja murska päälle. Lämmitä kerma, sekoita cheddarjauhe siihen. Tortillaa uunivuon pohjalle, jauhelihasalsaa päälle, uud.toetillaa, cheddar päälle jne . Päälikerrokseen mitä tahansa juustoraastetta. Uuniin n.225 astetta, vuoka uuniin niin kauaksi aikaa, että juusto sulaa

  • Nerikah sanoo:

    (Savu)lohipasta – vartissa valmista
    1 pkt kylmäsavulohta (300-400g, voi käyttää myös tavall.lohisuikaleita)
    1 sipuli
    1 prk mustapippuri-tillituorejuustoa
    Ruokakermaa
    Tuoretta/kuivattua tilliä

    Suikaloi lohi ja silppua sipuli. Laita täysjyväpasta kiehumaan. Kuullota kattilassa/pannulla lohi & sipulisilppu. Lisää tuorejuusto nokareina. Sekoittele. Kun juusto sulanut, lisää ruokakermaa notkistamaan kastiketta. Kun kastike valmista, lisää pinnalle hiukan tuoretta/kuivattua tilliä ja rouhittua mustapippuria. Tarjoile täysjyväpastan kanssa.

  • Helistö sanoo:

    Kaupan valmis bearnaiskastike ohjeen mukaan tehtynä. Kastiketta ’jatketaan’ hieman kermalla ja smetanalla. Mukaan paistettuja kanasuikaleita (käytän marinoimattomia ja maustan itse).
    Anna kiehua hetken. Tarkoile riisin kanssa (joka on valmistunut itsekseen riisinkeittimessä sillä aikaa kun teet kastikkeen). Valmista noin vartissa.

  • MiiaM sanoo:

    ”Maailman nopein ruoka” 😀 Pussi makaronia keitettynä, 400 g jauhelihaa ruskistettuna ja purkki Valio luomu kermaa sekaisin. Mausteita mielen mukaan. Ja ei kun syömään (y)

  • Anne Kiuru sanoo:

    Nopsa suikalesoppa
    500 g peruna-sipulisekoitusta
    500 g kasvissuikaleita
    200 g kalkkunafileesuikaleita
    1 prk (370 g) tomaattimurskaa (yrtti)
    2 dl valion luomu ruokakemaa (15%)
    1 tl savupaprikajauhetta
    1/4 tl mustapippuri rouhetta
    1 tl ruokosokeria
    3 rkl kasvisfondia
    1 tl suolaa
    1 l vettä
    1 rkl öljyä kuullottamiseen
    tuoretta basilikaa maun mukaan
    Kuumenna öljy lisää paprikajauhe, kääntele hetki. Lisää peruna-ja kasvissuikaleet 2-4 osassa, kääntele. Lisää tomaattimurska, vesi mustapippuri, sokeri,fondi sekä suola.Anna kiehua hiljalleen 10-15 min. Lisää kalkkunasuikaleet ja ruokakerma, kuumenna.Takista maku. Viimeistele tuoreella hienonnetulla basilikalla

  • Pietu sanoo:

    Tonnikalalaatikko; perunasipuli sekoitus pussista pataan, sekaan purkki tai kaksi tonnikalaa, suolaa pippuria ja puolipurkkia kermaa. Uunihin ja suukkuhun 🙂

  • Anu sanoo:

    Riisi (kypsä)ja tilli tonnikala+tuoretilli.lisäksi fetaa ja kermaa.
    Kertoksitrain riisi+tonnikala+feta. Päälle kerma uuniin 200 astetta. Sen aikaa kun ounta on ruskistunut.

  • Anu Palmola sanoo:

    Pasta kiehumaan.pekoni pannulle paistumaan ja sipuli ja vs. Valjo kuohukermaa pippuria ja tarvuttaessa suolaa.
    Sekoita pasta joukkoon. Tarjolle juustoraasretta ja ketsuppiaa. Toinaattia ja kurkkua.

  • Epi sanoo:

    Ei ehkä nopein – mutta erittäin helppo kuitenkin. Uunissa olo kun vaatii oman aikansa.
    Ainekset:
    Riisi-kauraa, mieleisiä pakastevihanneksia, broiskusuikaleita, mausteita, vettä, kermaa – kaikkien aineiden sekoitus ja uuniin noin 200C ja 45 minsaa.
    Mausteita ja vihanneksia vaihtamalla saa hyvin erilaisia variaatioita. Myös sinihomemurut tai fetapalat sopivat ruokaan hyvin antamaan lisämakua.