Huono Äiti keittää jälkikasvun mielestä yleensä ruokaa nimeltä ”taas tätä samaa.” Taas tätä samaa on ruoka, joka syntyy kun kaupassa ei keksi mitään ja on kiire ja lapset kirkuvat nälkäänsä kitarisat ulkona vilkkuen. Tiedät ehkä tunteen?

Jotta kenenkään (Huono Äiti mukaan luettuna) ei tarvitsisi tehdä ”aina tätä samaa”, Huono Äiti julistaa täten yhdessä Valion kanssa Huonon Kokin pelastuskilpailun!

Paljasta siis paras tosi nopea – siis oikeasti nopea – ei mikään keittokirjojen mukamasnopea  arkiruokaohjeesi, jossa käytät hyväksi Valion luomutuotteita! Pistä ohjeeseesi siis ripaus luomua: kermaa, juustoa tai jugurttia tai muuta näistä Valion luomutuotteista!

340x340-3

Kirjoita ohjeesi tämän jutun kommenttikenttään.

Huono Äiti valitsee ohjeista parhaat ja julkaisee ne kaikkien iloksi! Eikä tässä vielä kaikki: Huono Äiti järjestää videoidun kokkausnäytöksen, jossa Huono Äiti valmistaa jonkun voittajareseptin. (Ja mitähän siitä sitten tulee muuta kuin sanomista? Toim.huom.)

Huonon Äidin omassa ruokaohjeessa on muuten tätä:

340x340-5

Ai mitä tästä sitten voittaa?!? No katsokaas, 100 euron lahjakortin Sasu Laukkosen Michelin tähdellä varustettuun Chef & Sommelier -ravintolaan: http://chefetsommelier.fi/

Ihan voin luulla, että se teidänkin perheessä kotipöperöt voittaa!!

PS. Tämä on kaupallinen yhteistyö, jossa Valio on mukana! Arvasitte ihan oikein!

 

 

 

 

 

Luomua. Ilman muuta -sivustolta saat paljon lisätietoja kaikesta luomusta. 

 

***

Valio Luomu™ tuotteiden raaka-aineet tulevat tiloilta, jotka toimivat ekologisten periaatteiden mukaisesti luontoa kunnioittaen. Tuottajat ovat sitoutuneet noudattamaan luomutuotannon ehtoja. Suomalaiset viranomaiset valvovat ehtojen noudattamista tekemällä vuositarkastuksia tiloille.

Luomumaito on pastöroitua samoin kuin tavanomainen maito. Luomumaitoja ei D-vitaminoida, koska lainsäädännön puolesta se ei ole mahdollista Suomessa. Suurinta osaa Valio Luomu™ tuotteista ei homogenoida.

Luomutiloilla elävien eläinten ravinnoksi tarkoitettujen rehukasvien viljelyssä ei käytetä torjunta-aineita tai keinolannoitteita. Keinolannoitteiden sijaan lannoituksessa käytetään karjanlantaa, biologista typensidontaa sekä viherlannoitusta.  Kasvitauteja ja -tuholaisia vastaan käytetään esimerkiksi suunnitelmallista viljelykiertoa, viljelytekniikkaa ja taudinkestäviä kasvilajikkeita.

Luomutiloilla kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että ympäristö vastaa eläinten luontaisiin tarpeisiin ja eläimet saavat elää mahdollisimman lajinmukaisesti. Se tarkoittaa elämää pihattonavetassa, laiduntamista kesäisin ja mahdollisuutta ulkoiluun myös talvisin.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 47 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

47 vastausta artikkeliin “Paljasta nopea arkiruokaohjeesi ja voita perhe ulos syömään!”

  • Mimmeli sanoo:

    Jauhelihapannari. Pilko ja kuullota 1 sipuli, lisää 400 g jauhelihaa. Paista kypsäksi. Suolaa, pippuria ja paprikaa. Tee pannaritaikina. Vatkaa 4 munaa, lisää 1 litra valio luomumaitoa, 5 dl vehnäjauhoja, 1 tl suolaa, 1 rkl öljyä. Levitä pannaritaikina uunipannulle, lisää jauheliha, ripottele päälle juustoraastetta. Paista 30 minuuttia. Thats it.

  • Mummot on keksitty sanoo:

    Uunipuuro: 1 litra maitoa, 2 dl gluteenitonta aitokauraa tai ohraryynejä ja teelusikallinen suolaa voideltuun uunivuokaan – 200 astetta ja 2 tuntia. Menee kuumille kiville sopan, hillon tai voisilmän kanssa. Valmistusaika: 3 min, kypsymisen aikana voi tehdä vaikkapa kurkkunaamion tai lukea naistenlehtiä.

  • Aulimari sanoo:

    Ja taas tänään tehdään nauhapastaa ja kanaherkkukastiketta…eli sipuli kuullotetaan Valion voissa, curry lisätään ja hieman ruskistetaan. Sitten lisätään kanafilesuikaleet.paistetaan hetki, kunnes kypsyy pinnalta. Ja sitten puoli – koko purkki luomukuohukermaa. Suolaa mausteeksi. Tarjotaan nauhapastan tai riisin kanssa sekä höyryvihanneksia.

  • Pelastus sanoo:

    Mikrokaurapuuro luomuhiutaleista ja se nautitaan luomumaidon kera. Periaatteena ’Puurolla pitkin päivää.’

  • Äiree sanoo:

    Meidän isännän spaghetti spesiaale: laita spagetit keittymään kattilaan. Ota paistinpannu, paista jauheliha (700g). Mausta. Lisää 4dl Valion luomukuohukermaa. Kiehauta. Sammuta levy ja lisää oman maun mukaan ketsuppia. Sekoita. Valuta spagetti ja valmis 🙂

  • Varpu sanoo:

    Sosekeitto kaupan valmiista soseesta. Lopuksi luomu kermaa/ruokakermaa. On nopee!

  • S sanoo:

    Meidän perheen loppukesän ja alkusyksyn iltaherkku vaatii ensin kyllä reissun lähimetsään tai torille:
    Paistinpannu kuumaksi, sulamaan Valion luomuvoita nokare. Pannulle lisätään sipulisilppua (tämä laiska äiti käyttää tietty pakastesipulikuutioita, eikä itketä) ja peratut ja pilkotut herkkutatit, kanttarellit tai muut sienet. Paistetaan, maustetaan suolalla ja pippurilla, ja lopuksi lisätään loraus Valion luomukermaa. Ai että on herkkua ruisleivän päällä!!

  • Sanna Vesala sanoo:

    Helpoin ja herkuin kanakastike riisillä (15min)

    Vesi kattilaan kiehumaan (2xriisien määrä), kun kiehuu niin riisit sekaan kymmeneksi minuutiksi.
    Sillä aikaa paistele pannulla Kariniemen hunajamarinoidut broilerin fileesuikaleet ja kun ovat kypsiä, niin kolmen juuston kerma päälle.

    Avot, maailman helpoin kanakastike riisillä on valmis!

    (Kahdesta paketista kanansuikaileita, kahesta kermaputelista ja 5dl. riisistä syö nelihenkinen perhe kaksi päivää 🙂

    Laita lautasille paprikan -ja kurkkulohkoja sekä kirsikkatomaatteja, niin vitamiinejakin löytyy 😉

  • Saija sanoo:

    2prk tonnikalaa vedessä
    1prk tomaattipyre
    1tlk valio luomu kuohukermaa
    suolaa
    mustapippuria
    paprikajauhetta
    (sweet chili kastiketta)

    1pss makaronia/pastaa

    Laita makaronivesi kiehumaan
    Sillä aikaa paistinpannu lämpenemään ja sinne tonnikalat liemineen. Kun liemi alkaa poreilemaan sekoita joukkoon tomaattipyree ja tilkkanen vettä. Jos kaapista löytyy sweet chili kastiketta niin sitä voi lorauttaa n. ruokalusikallisen.
    Mausta ja sitten päälle kermaa.
    Jos kastike on liian sakeaa niin lisää maun mukaan vettä.
    Ruoka on valmista kun makaronit on kypsiä.
    Tähän ruokaan menee kokonaisuudessaan n. 10min!

  • Mari sanoo:

    Silppua pekoni ja paista, keitä pasta,pastan sekaan herne-maissi-paprika. Lopuksi sekaan vielä valion luomu kuohua ja kyllä maistuu 🙂

  • Tuuli sanoo:

    Perinteinen mutta aina varma makaronimättö. Makaronit kiehumaan, paista jauheliha, mausta, luomukermaa ja koskenlaskijaa joukkoon, valuta makaronit ja sekoita jauhelihasoosin kanssa. Aina onnistuu ja maistuu koko porukalle!

  • Tanja sanoo:

    Tuorepasta kiehumaan. Pannulle lohisuikaleita kypsentymään ja päälle kermaa, todella hyvää ja nopeaa.

  • Teija sanoo:

    Broilerpasta. Pasta kiehumaan, ruskista broilerisuikaleet,(esim. hunajamarinoituja), lisää pannulle broilerin sekaan 2 prk Valion Luomuruokakermaa, 1 pss Valion Auramurua, kuumenna. Halutessasi voit lisätä ananaspaloja kastikkeeseen. Sekoita kastike ja kypsä pasta. Syömään!

  • Johanna sanoo:

    Tonnikalapastaa. Laita pasta kiehumaan. Ruskista sipuli, lisää 1 tlk tomaattimurskaa ja mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Anna kiehua hiljalleen hetken. Lisää Valio Luomu kuohukermaa ja 1 tlk tonnikalaa. Kiehauta. Lisää annoksen päälle raastettu Valio luomu gouda juustoa. Bon Apetit

  • Sussu sanoo:

    Pirkan caesar salaatti ainekset pussi ja pirkan maustamaton broilerisuikale pakkaus. Kypsennä kana suikaleet ja mausta mielesi mukaan sekoita salaattiainekset ja suikaleet keskenään ja tsadaa näin nautit nopeaa hyvää edullista ja terveellistä ruokaa.

  • Noora sanoo:

    Nopeista nopein pikaruoka kiireiseen arkeen. Lidlin valmisperunamuusijauhe, savupalvikinkkusuikaleita ja mausteet. Aikaa menee alle 10min. Vedenkeittimellä vesi kattilaan, voi ja suola kattilaan, luomumaitoa ohjeen mukaan/kerma. Suikaleet sekaan sekä mausteet vispilän kanssa. Tarjoile vaikka porkkanalusikoilla, joilla voi myös syödä;) Porkkanalusikat helppo tehdä kuorimaveitsellä ja maistuu aina.

  • Eeva G sanoo:

    Kinkkupasta (2 nälkäiselle)

    200 g palvikinkkua (myös muu kinkku, palvikalkkuna tai viikonloppuna pekoni käy)
    Sipuli tai kaksi
    2 dl Valio Luomu kuohukermaa (keventää voi ruokakermalla)
    Pippuria
    Suolaa

    Paketti tuorepastaa

    Parmesaania

    Silppua sipuli ja laita kylmälle pannulle. Väännä levy päälle. Laita toiselle levylle pastavesi kiehumaan. Silppua kinkku. Kun sipulipannu on lämminnyt, lisää hieman öljyä sipuleille ja laske lämpötilaa. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä. Kun sipulit alkavat pehmetä, lisää kinkkusilppu pannulle. Kun kinkut ovat lämmenneet, lisää kerma, pippuri ja maun mukaan ripaus suolaa. Anna kerman keittyä hieman kokoon. Kun pastavesi kiehuu, lisää pastat veteen ja keitä ohjeen mukaan. Tarkista kastikkeen maku ja koostumus. Lisää tarvittaessa mausteita. Jos kastike on liian juoksevaa, kiehuta hetki kovemmalla lämmöllä. Jos kastike on kiehunut liikaa kokoon, lisää tilkka vettä ja kiehuta hetki. Valuta kypsä pasta ja lisää kastikkeen joukkoon. Sekoita. Halutessasi voit raastaa päälle parmesaania.

  • Tiina sanoo:

    Laita pasta kiehumaan. Pekoni paketti silpuksi ja pannulle. Paista. Nakkaa paistettujen pekonien sekaan valutettu pasta ja luomukermapurkki sekaan. Mausta millä haluat…yrteillä, bbq kastikkeella taitaitai

  • Taru sanoo:

    Broilerisuikaleita, esim. hunajamarinoituja, ruskistetaan pannulla. Joukkoon lisätään pakastevihanneksia ja ananaspalapurkin sisältö liemineen. Mausteita ei tarvita, jos käytetään marinoitua broileria. Joukkoon Valio Luomu ruokakermaa. Tarjoillaan keitetyn riisin tai makaronin kanssa. Päälle voi halutessaan raastaa Valio Luomu goudaa. Kelpaa kaikille ikään katsomatta!

  • Töissä kello kuuteen arkena sanoo:

    Oikeasti nopea: keitä simpukkamakaroonit, paista pannulla saksilla leikatut pekonisiivut, lisää valmis pussi kinkkusuikaleita, pippuria ja Valion laktoositon luomu kuohukerma. J Ä R K Y T T Ä V Ä N hyvää, eikä silti aina-tätä-samaa osastoa!! Jos aikaa jää, paloittele kurkkua lautaselle. Porkkanaraaste vaati jo lauantain.. Kauho lautaselle makaronia ja päälle kastike. Toimii aina ja aikaa menee sen 20minuuttia!