Naisen arvon määrittää vain nainen itse

Julkaistu 10. 4. 2016 :: Huono Äiti :: 66 kommenttia

Miten paljon meille naisille opetetaankaan sitä, että muut määrittelevät meitä. Vaikka kaikkein tärkeintä on, että arvostamme itse itsemme korkeimmalle:

Miten saat miehen pitämään sinusta? Näin saat miehen koukkuun! Näistä merkeistä tiedät, että mies pitää sinusta! Nämä otsikot ympäröivät meitä jatkuvasti ja myös nuoria tyttöjä, joiden itsetuntemus on vasta alussa.

Arvonsa tunteva nainen ei mieti sitä, millä tavalla saa toisen pitämään itsestään ja taivu sen takia tuhannelle mutkalle. Itseään arvostava nainen pitää selviönä sitä, että hänestä pidetään ilman muuta. Mihin se johtaa, se jää nähtäväksi. Jos ihmissuhde päättyy, itseään arvostava nainen ei soimaa itseään siitä, että mokasi koko jutun vaan tajuaa, että jotkut asiat vain päättyvät. Piste. Ei sen kummenpaa. Nainen on timantti, siinä se.

Huono_sormus-2

Itseään arvostava ihminen uskaltaa asettaa rajat. Hän ei ole koko ajan muiden käytettävissä ja sanoo, jos jokin asia ei häntä miellytä. Oletko ihmissuhteessa ”aina se tyhmempi/naurunalainen/väärässä/” ja ystäväsi tietää kaiken paremmin ja hienommin? Näin sen ei pidä olla ja itse asiassa jatkuva mollaaminen vahingoittaa terveyttäsi. Tunne arvosi ja väisty muualle.

Itseään arvostava ihminen luottaa päätöksiinsä ja pysyy niissä. Hän ei koko ajan vatvo ja vatuloi tekemisiään ja pyörittele päätöksiään edes takaisin. Itsensä arvokkaaksi tunteva nainen ei korosta itseään vimmaisesti eikä puhu itsestään koko ajan, arvonsa tuntevalle naiselle sopii oikein hyvin olla taka-alalla eikä koko ajan suuna ja päänä.

Arvonsa tunteva nainen arvostaa itseään sellaisena kuin hän on. Hän tietää omat puutteensa ja epätäydellisyytensä. Hän löytää onnensa juuri niistä asioista, joista hän pitää. Huono Äiti ihailee suuresti Taaperon Äidin elämänkatsomusta, josta lainaan tähän tärkeimmän sanoman:

”Mikään elämässäni ei ole ihanteellista; terveyteni reistailee, useimmiten olen aika väsynyt koska taapero toilailee vieläkin öisin, olen lihonut ja lössähtänyt, silmäkulmat repsottavat, olen köyhä kuin kirkonrotta, seksi on satunnaista, kotini ei todellakaan ole linnani eikä minulla tunnu olevan aikaa mihinkään. Mutta tajusin yhden asian, en tarvitse tämän enempää. Olin onnellinen, koska tämä riittää minulle. Olin onnellinen siitä ominaisuudestani etten enää halua omistaa koko maailmaa.”

Naisen arvoa ei määritellä ulkopuolelta. Sitä ei määritellä sillä, että nainen on äiti tai isoäiti. Sitä ei voi määritellä titteleillä tai elopainolla. Mikään raha ei myöskään anna ihmiselle muita suurempaa arvoa. Suurin arvo tulee sielusta, ei lompakosta.

Terveisin Huono Äiti

PS. Julistan tässä samalla jokaisen arvokkaan naisen kunniaksi lahjakorttiarvonnan. Sen kumppani on:

kultajousi_logo_cmyk_taustat

 

Arvon tämän jutun kommentoijien sekä Facebookiin ilmoittautuneiden kesken 200 euron Kultajousen lahjakortin!!! Ole ystävällinen ja tykkää Kultajousen FB-sivusta täällä. Kommentoi tämän jutun kommenttikenttään ajatuksesi tästä jutusta ja olet mukana arvonnassa. Onnea arvontaan!!

Huono_sormus-2

PS. Tämä on Kultajousen kanssa toteutettu kaupallinen yhteistyö.

 Kommentoi tätä aihetta

Käytä nimimerkkiä, jos et halua nimeäsi muiden tietoon. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

HUOM: Älä käytä nimeäsi, se tulee näkyviin!

Pakolliset kentät on merkitty *


66 kommenttia aiheesta “Naisen arvon määrittää vain nainen itse”

 1. Helmimarja Tuhkanen sanoo:

  Olen itse tyytyväinen elämääni ja teen sitä mistä itse pidän… Tottakai se on juuri näin sillä eihän kukaan muu kuin minä itse tiedä mikä on elämässäni tärkeintä. Minä kelpaan ja olen timantti ja se joka luulee antavansa minulle oppeja ja neuvoja yrittää viedä minulta sen timantin ja sehän ei käy ?

 2. Elina sanoo:

  Hieno juttu on.

 3. Arja Tikka sanoo:

  Niin totta!

 4. Äippä sanoo:

  Positiivisia asioita löytyy aina etsimällä. Negatiivisia on myös ja ne saa olla. Positiiviset pinnalle. Tsemppiä meille naiset <3

 5. Marjo Keto sanoo:

  Juuri näin!

 6. Valo sanoo:

  Hienoa, että joku osaa kirjoittaa näin timantin kirkkaasti!

 7. Annanas sanoo:

  Hyvä muistutus!?

 8. Lyyli sanoo:

  Totta joka sana.

 9. Maritta Kulmala sanoo:

  Jokainen nainen on laulun arvoinen. Jokaisessa naisessa on sitä jotakin, vaikka itse löytää kaikki viat itsestään. Kevättä runtamukseen. Muistakaa hymyillä. Kultajousessa on parhaat myyjät.

 10. Tiina Laakkonen sanoo:

  Erittäin hyvä kirjoitus.

 11. Mervi Mähönen sanoo:

  Olisi ihanaa voittaa kyseinen koru <3

 12. Minä sanoo:

  Jep

 13. Taina sanoo:

  Tässä iässä (58)sen jo on oppinut. Mutta hyvää luettavaa nuoremmille naisille.

 14. Anu Vierula sanoo:

  Kiitos taas todella hyvästä kirjoituksesta joka avasi hyvin omat silmäni sille että todellakin itse on oma arvonsa määriteltävä. Kuka sen kissn hännän nostaa jos ei kissa itse.

 15. Päivi Lipponen sanoo:

  Minulle varmaankin mieleinen!

 16. Päivi Lipponen sanoo:

  Tottakai!

 17. Hanna sanoo:

  Nii justiin oikein!!!

 18. milja koskinen sanoo:

  Olipa hieno juttu.

 19. miisu sanoo:

  Olipa hieno juttu

 20. Suski sanoo:

  Olen vasta viime vuosina alkanut ymmärtää miten totta tuo onkaan. Opettelen itseni arvostamista edelleen joka päivä, pienin askelin.


1 2 3 4