Odotatko illalla sitä hetkeä, kun lapset ovat nukahtaneet? Mietitkö, miten kohta otat lasin viiniä palkinnoksi tästä kaikesta. Et ole yksin.

Wine ’o’ clock. Siksi sitä hetkeä suuressa maailmassa kutsutaan – kun lapset on saatu nukkumaan ja vanhempia odottaa palkinto. Lasi viiniä, kaksi, kolme. Vähän  turinaa puolison kanssa tai teeveen tai somen. Aah.

Brittitutkimuksen mukaan lasten vanhempien juominen on selvästi kasvanut. Samassa tutkimuksessa kävi ilmi, että sellaiset henkilöt, joilla asuu lapsia kotona, juovat suhteellisesti ottaen  paljon enemmän kuin he, joilla ei asu lapsia kotona.

Tekevätkö lapset siis vanhemmistaan alkoholisteja?  Voi sitä kai niinkin ajatella, jos haluaa. Lapsiperheaika on todella stressaavaa. Monesti myös harmittomasta tavasta juoda sosiaalisesti kavereiden kesken tulee vakava tapa. Nainen uppoaa helpommin pulloon jostain syystä ja myös skumppapulloon voi hukkua. Käydään drinkeillä: yksillä, ehkä kaksilla. Ja kotiin taksilla. Ei olla kännissä vaan juodaan viiniä seurustelumielessä, mitä se ikinä tarkoittaakaan, koska seurustella pystyy myös ilman viiniä. Jos lasissa on jotakin mitä siemailla, vissiin vastapuolen jutut menevät helpommin alas. Ja taas kilistellään.

Suomalainen elämänmeno pyörii aika vankasti ylipäänsä erilaisten juhlajuomien ympärillä. Työpaikan onnistumisten vuoksi juodaan, sisävesiristeilyllä juodaan, konsertissa juodaan, lätkämatsissa juodaan, koiranäyttelyssä juodaan, vissiin lapsimessuillakin juodaan tosin tästä en ole ihan varma. Saunassa juodaan, olohuoneessa juodaan ja synnytyssalissakin juodaan, me vaan niinku juodaan. Just nyt minulla ei ole vieressäni viinilasillista, mutta voisi olla. Se illan palkinto. Ei sentään joka ilta.

Darlings, tarkkaillaan viinilasejamme, etteivät ne muutu viinipaljuiksi. Alkoholiin on moni kuollut, vaikkei yhtään aikonut.

xxx

Tiedätkö muuten paljonko on naiselle turvallinen raja? Vain yksi lasillinen viiniä päivässä, eikä silloinkaan lasi vaan se 12 senttiä lasissa. Miehille vastaava raja on 2 lasia. Ja huom! EI joka päivä kummallekaan.

Oletko muuten jo lukenut tämän jutun väsymyskierteestä?

Näin ammattilainen neuvoo kaljaan uponnutta perhettä.

Pullontuoksuiset isovanhemmat – valitettavaa, mutta totta.

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Miksi perheelliset juovat enemmän?”

  • vastarannan kiiski sanoo:

    Mulle käyny toisinpäin lapsenmyötä.. En siis enää harrasta ilta viiniä/siideriä tms.. Saunassa kyllä tulee yksi siideri lauantaisin juotua, myönnän! Mut siinäpä ne miun hörppimiset onki ? Liekkö liian väsynyt raahautumaan enää jääkaapille kun saanu lapsen nukkuu ja iltahommat tehtyy.. Sitten kun alkaa se oma aika niin ei sitä viinin litkimiseen haluu käyttää kun somessa notkuminen tai puoli pökerryksissä löhöily vie voiton ?

  • PiiPaa sanoo:

    Wine o’clock hyvinkin. Itse en kuitenkaan ole ajautunut viinilasilliseen lasten takia, vaan töiden.

    Ura-yh-mutsina lapset nukkumaan saatuani useimmiten jatkan työpäivää. Kaikki ne oikeat hommat on kuitenkin tehtävä, joita ei päivisin palaverista toiseen juostessa ehdi tekemään. Otan lasillisen ja pussillisen pähkinöitä, tarvittaessa myös suklaata, että jaksaisin. Vaikka nukuttaa.

    Otan lasillisen, koska työt ajoittain stressaavat ja ahistavat niin paljon, etten muutoin pysty relaamaan ja nukahtamaan. Tai otan lasillisen kotikonttorin yövuoron aluksi, että saisin pakkokäynnistettyä projektihakemusbingon tai budjetoinnin käyntiin ja luovaa raha-anomussanahelinää syntymään ruudulle.

    Joskus otan lasillisen hemmotellakseni itseäni. Unohtaakseni työstressin. Unohtaakseni sen, että olen ylivelkaantunut, yksinäinen ja uupunut. Että on pakko jaksaa tässä oravanpyörässä vielä montakymmentä vuotta ja siltikin jätän lapsilleni perinnöksi vain velkaa. Että kokisin, että elämässäni olisi edes hetki jotain omaa ja hyvää – kuten lasi amaronea tai jotain rotevaa epsanjalaista shiraz’ta usein on.

    Cheers, mates!

    Ps. Aika hyvin pysyn siinä yhdessä viinilasillisessa. Tosin kälyni risti viinilasini maljakoiksi. En uskalla edes ajatella montako senttilitraa ne vetävät.