Huippukokin salaiset reseptit eivät ole enää salaisia! Näillä ohjeilla pääset niin hyvään tulokseen, että kesävieraasi muuttuvat kateudesta kalpeiksi!

Katso ensin grillausvideot täältä:

Grillattua Joroisten Kirjolohta ja vihreätä parsaa

Huom! Ota lohi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta

Marinadi 

1 cl Soijaa

2 dl Mirin kastiketta

1 dl rapsiöljyä

2 kpl sitruunaa

1 kg vihreää parsaa

  1. Mausta kirjolohenfileet suolalla ja mustapippurilla.
  2. Laita kuumaan grilliin nahkapuoli edellä ja anna kypsyä siten että sisälämpö saavuttaa 44 astetta.
  3. Laita pesty vihreä parsa grilliin ja grillaa nopeasti al dente. Tämä ottaa noin 3-4 minuuttia.

Kevätkananpoikaa ja grillattuja paprikoita

Ota kanat huoneen lämpöön vähintään kahta tuntia ennen grillausta

Marinadi 

0,3 dl sweet chiliä

2 kpl sitruunaa

1 tl currytahnaa

oliiviöljyä, rakuunaa, suolaa ja mustapippuria

 

5 kpl punaista paprikaa

1 l uusia perunoita

1 rasia herkkusieniä

Grillatut paprikat

1. Huuhtele paprikat vedessä ja kuivaa. Pyörittele paprikat öljyssä ja merisuolassa. Laita paprikat kuumaan grilliin ja grillaa melkein ”mustiksi”. Laita paprikat LÄMMÖNKESTÄVÄÄN tuorekelmuun ja anna jäähtyä, poista kuoret tämän jälkeen.

Grillatut kananpojat ja peruna

2. Grillaa ja mausta kokonaiset kananpojat suolalla ja mustapippurilla. Laita kanat kartioon persus edellä. Grillaa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Penslaa kanoja vähän väliä. Laita samalla pestyt perunat kuppiin ja lopuksi noin 10 minuuttia ennen loppua herkkusienet.

Grillattu rypsiporsaan kassler ja grillattua avomaan kurkkua

1 kpl Viljaporsaankylkeä

Keittomarinadi

1 kpl kanelitanko

3 kpl laakerinlehtiä

2 kpl valkosipulin kynsiä

2 kpl sipulia

1 kpl tähtianista

4 kpl kokonaista tähtianista

2 kpl porkkanaa

1. Keitä possunkylki noin 5 h miedolla lämmöllä kypsäksi. Poista porsaankylki ja jatka keitinliemen kokoon keittämistä siten, että jäljelle jää noin 5 dl lientä.

2. Grillaa possu kauniin rapeaksi, koko ajan voidellen marinadilla. Tarkista maku ja tarjoile.

 

Marinadi 

5 dl keitinlientä

2 kpl sitruunamehua

2 dl sinappia

1 dl kylmäpuristettua rapsiöljyä

Pese avomaa kurkut ja halkaise ne. Mausta suolalla ja anna itkeä hetken. Kuivaa kurkku ja laita grilliin, grillaa noin 5 minuuttia per puoli.

 

Grillattua härän ulkofilettä ja varhaiskaalia

Huom! Ota filee huoneen lämpöön vähintään neljä tuntia ennen grillausta

400 g härän ulkofilettä

1 kokonainen varhaiskaali

Marinadi

1 kpl valkosipulinkynttä

0,5 dl 12 vuotta vanhaa balsamicoa

1 puntti rakuunaa

2 dl rapsiöljyä

suolaa ja mustapippuria

 

1. Poista fileestä uloin rasva, kuitenkin siten että keskelle jää rasva nauha. Mausta suolalla. Laita grilliin täydellä teholla ja grillaa fileen pinnat kiinni. Vähennä tämän jälkeen lämpö 120 asteeseen, penslaa fileetä koko ajan. Jatka grillaamista, siten että sisälämpö on 56 astetta. Laita filee folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.

Leikkaa varhaiskaali 6 osaan, mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa kaali nopeasti grillissä ja penslaa samalla kuin marinadilla kuin lihaa.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia