Leveät lanteet ovat naisen parhaaksi

Julkaistu 20. 3. 2017 :: Huono Äiti → Kommentoi eli anna palaa!

… eli tutkijat ovat selvittäneet, että leveälanteiset naiset harrastavat innokkaammin yhden illan juttuja kuin kapealanteiset sisarensa. Hips don’t lie, sanoi Shakirakin. 

Tutkijat kaikessa viisaudessaan ovat tällä kertaa selvittäneet, että naisen vartalon mallilla voi olla paljonkin tekemistä sen kanssa, miten uskaliaasti hän harrastaa seksiä. Leveälanteiset eli “synnyttäjälanteiset” naiset eivät nimittäin koe synnytystä niin traumaattisena asiana kuin kapeammat sisarensa ja eivät siksi niin hirveästi pidättele itseään. Kapealla lantiolla varustetut naiset ovat taas synnytyspeloissaan seksuaalisesti varovaisempia. Siveyden sipuleita, jopa.

Tohtori Colin A Hendrie Leedsin yliopistosta on vetänyt tutkimusta naisen vartalon mallin vaikutuksista heidän seksuaaliseen käyttäytymiseensä. Tutkimus on esillä Springer’s journal Archives of Sexual Behavior -julkaisussa.

Tutkijat määrittivät leveiksi lanteiksi ne, jotka ovat leveämmät kuin 36 cm ja kapeiksi kapeammat kuin 31 cm. Hetkinen! Tämähän tarkoittaa, että vain barbiet ovat pidättyväisiä! Ei vaan, mitta ei siis ole ympärys, vaan mitattu suoliluun harjanteiden ulkoreunalta toiselle. Suoliluun harjanteet ovat ne lantion alueelta, kropan etupuolelta tunnustelemalla löytyvät möykyt. Tämän mitan lisäksi tutkituilta 148 (18-26-vuotiaalta) naiselta otettiin mitat lantion leveimmältä ja vyötärön kapeimmalta kohdalta.

Kaikilla tutkituilla naisilla oli ainakin yksi aikaisempi seksikumppani. He vastasivat kyselyyn seksuaalisesta käyttäytymisestään. Kyselyssä selvitettiin esimerkiksi neitsyyden menetyksen ajankohta, seksikumppaneiden lukumäärä ja tietoa tunnetasolla merkittävistä seksuaalisista suhteista.

Tutkijat havaitsivat, että naisilla, joilla oli taipumuksena harrastaa yhden illan juttuja, oli leveät lanteet. Tarkemmin sanottuna naisilla, joiden seksikokemuksista kolme neljästä kerrasta oli yhden illan juttuja, oli ainakin 2 cm leveämmät lantiot kuin heillä, joilla oli vähemmän yhden illan juttuja.

Tutkijoiden mukaan leveälanteisilla naisilla on enemmän seksikumppaneita kuin kapeampilanteisilla naisilla siksi, että heille synnytysprosessi on yleisesti ottaen helpompi ja vähemmän traumaattinen. Hendrie sanoo, että naisen lantion leveys vaikuttaa suoraan synnytyksen riskeihin – mitä leveämpi lantio, sitä turvallisempaa. Ja tämä riski näkyy naisten seksuaalisessa käyttäytymisessä.

Huono_aiti_seksilantio

Hendrie selittää, että tutkimuslöydökset juontavat juurensa aikaan, jolloin ihmiset oppivat kävelemään pystysuorassa ja lantio kapeni, jotta kävely olisi helpompaa. Tässä prosessissa naisen lantiosta on kehittynyt juuri sen levyinen, että vauvat mahtuvat syntymään. Tästä syystä ihmislapset ovatkin syntyessään vähemmän kehittyneitä kuin suurin osa muista lapsista ja tarvitsevat paljon hoitoa ja huomiota syntymänsä jälkeen.

“Tutkimillamme kapealantioisilla naisilla oli tavallisimmin ollut vain muutama seksikumppani. He harrastivat seksiä vain parisuhteissa ja olivat näin varovaisempia. Jos he olisivat tulleet raskaiksi, he eivät olisi olleet yksin. Leveälanteisilla naisilla oli myös keskimääräisesti muutama parisuhde saman ajanjakson aikana, mutta heillä oli lisäksi seitsemästä kahdeksaan yhden illan juttua,” Hendrie kertoo.

Tutkimusryhmän naiset olivat harrastaneet seksiä ensimmäisen kerran keskimäärin 16-vuotiaina. Seksikumppanien määrä vaihteli ääripäästä toiseen, joillakin oli jopa satoja eri partnereita.

Hendrie painottaa lopuksi, ettei tutkimus suinkaan kerro siitä, mikä miehiä viehättää. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää itse omista kohtaloistaan vastaavien naisten seksuaalista käytöstä ja sen kontrollointia.

Huonon Äidin uutistoimitus haluaa kertoa tähän liittyvän oman vinkkinsä: Olipa lantiosi sitten mallia Twiggy tai Kim Kardashian, on hyvin epätodennäköistä synnyttää yhdeksän kuukauden päästä yhden illan jutusta, jos käyttää ehkäisyä. Siis kumit käsveskaan, synnytyspelot pois mielestä ja elämä risaiseksi!

Tämän tieteellis-kevytkenkäisen jutun lähteenä on käytetty The Telegraph -lehden artikkelia http://www.telegraph.co.uk/women/sex/10783961/Women-with-wide-hips-more-likely-to-have-one-night-stand.htmlKommentoi tätä aihetta

Käytä nimimerkkiä, jos et halua nimeäsi muiden tietoon. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

HUOM: Älä käytä nimeäsi, se tulee näkyviin!

Pakolliset kentät on merkitty *