Kuivaa ihoa ja silmiä auttaa sisäinen rasvaus

Julkaistu 11. 2. 2015 :: Huono Äiti :: 2 kommenttia

 

Silmien ja ihon kuivuus nakertaa monen elämänlaatua 

Tyrniöljyn on jo pitkään tiedetty hemmottelevan limakalvojen ja ihon hyvinvointia. Öljyn nauttiminen on ollut avuksi suun ja intiimialueiden kuiville limakalvoille. Ilahduttavana sivuvaikutuksena on havaittu myös mm. kasvojen ihon uudistuminen ja kosteuden palautuminen. Nämä ja monet muut tyrnin terveysvaikutukset ovat eläneet jo vuosituhansien ajan kiinalaisessa ja venäläisessä kansanperinteessä. Viimeisten vuosikymmenten aikana tyrniöljyn vaikutuksista on saatu myös vankkaa tieteellistä näyttöä.

 

Avuksi nuorille ja varttuneille, piilolinssien käyttäjille ja tarkkanäköisille

Turun yliopistossa julkaistu kliininen ravitsemustutkimus todisti tieteellisesti jo kauan käytännössä tunnetun tyrniöljyn terveysvaikutuksen. Tyrniöljyllä on merkittäviä vaikutuksia kuivilta tuntuvien silmien hyvinvointiin. Tutkimukseen osallistui 86 koehenkilöä, jotka nauttivat päivittäin kolmen kuukauden ajan 4 kapselia tyrniöljyä tai kookosöljyä sisältänyttä lumevalmistetta. Puolet tutkimukseen osallistuneista koehenkilöistä käytti säännöllisesti piilolinssejä. Osa heistä oli nuoria, osa vaihdevuosi-iän ohittaneita.

Tutkimuksen mukaan tyrniöljyn nauttiminen vähensi silmien ärtyneisyyttä eli silmien punoitusta ja polttavaa tunnetta. Ravintolisä vähensi silmien vuotamista, rauhoitti tulehdusta ja lisäsi kyynelnesteen viskositeettia. Tyrniöljystä todettiin olevan merkittävää apua myös piilolinssien käyttäjille kuivien talvikuukausien aikana.

Lisää tietoa täältä ja arvontaan voit osallistua täällä.Kommentoi tätä aihetta

Käytä nimimerkkiä, jos et halua nimeäsi muiden tietoon. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

HUOM: Älä käytä nimeäsi, se tulee näkyviin!

Pakolliset kentät on merkitty *


2 kommenttia aiheesta “Kuivaa ihoa ja silmiä auttaa sisäinen rasvaus”

  1. Kuiva-akka sanoo:

    Mä niin tarviin tätä ja poikani ❤️pakko kokeilla

  2. Kristiina Savolainen sanoo:

    Kiitos tiedosta! Haluaisin niin kokeilla <3 -Kuivaihoinen kesäihminen-