Ai uhmaikä on paha juttu? Kuules tahmaikä se vasta kamala on!

Jos et tiedä mitä tahmaikä tarkoittaa, sinulla ei ole ollut kotonasi tahmaikäistä lasta. Sen nimittäin kyllä tunnistaa!

Jos olet vauvan vanhempi, saatat ajatella että tämä vaihe on vasta edessäsi. No niin se onkin, mutta se on myös jo alkanut.

Tahmaikä alkaa nimittäin jo vauvana. Pienistä, suloisista ja ihanantuoksuisista vauvoista leviää nimittäin niistäkin tahmaa. Kuolaa. Puklua. Räkää.

Yhtäkkiä se ihanan tuoksuinen vauva ei olekaan ihanan tuoksuinen, kun paljastuu että kaulapoimuun on valunut maitoa ja se on hautunut siellä toppahaalarin ja kaulurin alla. Mmmm! No se tahma sentään sotkee vain vauvan itsensä, mutta hyvin pian vauva alkaa levittää tahmaa ympärilleen.

Vauvasta lentää puklua. Vauvasta irtoaa kakkaa. Vauvan käsi on täynnä jotain ihme…niin, TAHMAA. Tahma on liimannut pikku nyrkin myös täyteen hiuksia, pölyä ja muuta sotkua.

Kun vauva alkaa syödä kiinteitä, tahman levitys yltyy. Kaikkialla on puuroa ja perunasosetta ja porkkanaa ja hernettä. Tuolissa, pöydässä, lattialla, katossa, vauvassa, vaatteissa, äidissä, naapurissa ja naapurin koirassa. Kun vauva liikkuu, tahma alkaa levitä aina vain laajemmalle.

Taapero on tahmaiän syvimmässä ytimessä. Kodin pinnoilta voi tarkistaa, minkä kokoinen taapero asunnossa asuu katsomalla kuinka korkealle tahma ylettää. Tarkistuksen voi suorittaa myös vanhemman vaatteista, sillä niistä löytyy tahmakerrostuma sekä taaperon suun ja nenän että ylös ojennettujen käsien korkeudelta.

Tutkijat eivät ole pystyneet selvittämään mitä tahma oikeastaan on, mutta se koostuu ainakin räästä, kuolasta, ruoanjämistä, värikynän ja liiman jäänteistä, pölystä ja jostain mikä ei lähde irti.

Riippuu lapsesta, milloin tahmaikä hellittää, mutta vaihe kestää joka tapauksessa vuosia. On aivan varmaa, että tahmaikä ei lopu ennen kuin lapsi on tahmannut kaikki seuraavat objektit: sohva, lakanat, tapetit, matot, ruokapöytä, tärkeä paperi 1, tärkeä paperi 2, tärkeät paperit 3-48, kaapinovet, ovien vetimet, peilit, kukkaruukut, koriste-esineet, kissa, hamsteri, koko kylpyhuone, televisio, tabletti, koristetyynyt, pöytävalaisin, kipsinen patsas, jääkaapin ovi, kaikki lattiapinta-ala, vanhempien vaatteet, auton koko sisus ja osa ulkopinnasta sekö neuvolan odotushuone kokonaan.

Lapsen kasvaessa se muuttaa muotoaan ja tietysti tahmaraja siirtyy ylemmäs. Tahma alkaa myös koostua eri asioista riippuen lapsen harrastuksista ja kiinnostuksen kohteista. Varmaa on, että tahmaa tippuu ainakin lapsen omaan huoneeseen, keittiöön sekä kylpyhuoneeseen useiden vuosien ajan.

Valitettavasti tahmaikä ei välttämättä lopu koskaan. Kannattaakin olla tarkkana, että ei ota puolisokseen ihmistä, joka on edelleen tahmaiässä. Ainakaan silloin, jos itse on aikuinen mutta ei ole kasvanut ulos tahmaiästä..!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia