Joko teilläkin on kämppä täynnä limaa?

Julkaistu 15. 5. 2017 :: Toimitus :: 1 kommentti

Viemäri tukossa, partavaahto ja perunajauhot ovat lopussa, kotoa löytyy astioita, joissa on ihmeellistä mönjää. Mikä juttu tämä nyt on?

Kyseessä on lima. Limaa kuuluu tehdä nyt, koska se on muodikasta, kertovat alakoululaiset. He kertovat myös, että isi suuttui kun pakastimesta löytyi limaa. En saa tehdä sitä enää.

Ja että kaverilla lima räjähti mikroon. Oli kuulemma sellainen resepti, jossa limaa piti kuumentaa. Toisella kaverilla lima tukki viemärin. Se teki limaa ja se epäonnistui. Se tunki sen viemäriin eikä roskiin ja viemäri meni tukkoon.

Mitä se lima siis on? Pehmeää mönjää, jota on hauska räpeltää. Paras lima on sellaista, joka ei tartu käsiin, kertovat.

Limareseptejä on useita. Suosiosta kertoo se, että kun googleen kirjoittaa ”kuinka”, se ehdottaa suoraan jatkoksi ”tehdä limaa”. Simppelein ohje on vain sekoittaa suihkugeeliä tai shampoota ja perunajauhoja. Jauhoja sotketaan nesteeseen kunnes tuloksena on pehmeä klöntti.

Hifistelijät valmistavat liman liimasta, partavaahdosta, väriaineesta ja joko piilolinssinesteestä tai tietystä pyykinpesuaineesta. Kuulostaa epämääräiselle ja epäterveelliselle, mutta kukaan lapsista ei myönnä, että liman käsittely ärsyttäisi ihoa.

Äiti ehkä haluaisi kieltää tällaisen askartelun, mutta lapset ja hiukan ällöttävät mössöt taitavat olla erottamaton pari… (Sitäpaitsi äidin on pakko myöntää, että liman puristelu oli tosi hauskaa!)

P.S. Arvaahan sen, mitä siinä käy jos uskaltautuu askartelukauppaan.Kommentoi tätä aihetta

Käytä nimimerkkiä, jos et halua nimeäsi muiden tietoon. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

HUOM: Älä käytä nimeäsi, se tulee näkyviin!

Pakolliset kentät on merkitty *


Yksi kommentti aiheesta “Joko teilläkin on kämppä täynnä limaa?”

  1. Essibella sanoo:

    Kannattaa olla varovainen, täällä ruotsissa lapsia saanut palovammoja kun ainekset ovat aiheuttaneet kemiallisen palon iholla.