Ystävänpäivänä hehkutetaan rakkaan lisäksi sitä omaa tyttöjengiä. ”Parhaat tytöt” ja ”mun suosikkinaiset” -tekstit täyttävät Facebook-kuvat. Se on sitten eri asia, kuka pääsee parhaiden tyttöjen jengiin ja kuka ei.

Ystävät saa totta kai valita, eikä kaikkien kanssa ole pakko edes tulla toimeen, jos kyseessä on sellainen tyyppi jota ei juuri tapaa. Mutta työpaikalla ja harrastusporukoissa on yritettävä tulla toimeen jokaisen kanssa.

Harva sitä yrittää. Työpaikoilla leikitään bestiksen tai oman tyttöjengin kanssa ihan kuten päiväkodissa ja koulunpihalla aikanaan. Muut kutsutaan lounaalle ja kahville sekä työn ulkopuolisiin menoihin, mutta yhtä ei. Vastuusta luikerrellaan sanomalla, että ”meillä oli kahdenkeskistä juttua”, ”me luultiin että sulla on kiire” ja ”kyllä me pyydettiin mutta sä et varmaan kuullut” -tyyppisillä selityksillä.

Ilmiö ei jää suomalaisten työpaikkojen kahvihuoneisiin, vaan esimerkkiä näyttävät Sinkkuelämää-näyttelijät. Uutisten mukaan kolmatta Sinkkuelämää-elokuvaa ei tule, koska päätähdet eivät tule toimeen keskenään.

Ulkopuolisen on vaikea sanoa, mitä on tapahtunut, mutta väitteiden mukaan alunperin tunnetuin näyttelijä Kim Catrall eli Samantha on suljettu pois muun kolmen naisen jengistä. Kuvailujen mukaan eristäminen ja kiusaaminen on ollut vuosia jatkuvaa ja järjestelmällistä.

Tietysti on selvää, että työpaikan ulkopuolella saa valita kenen kanssa viettää aikaa. Sekin on selvä, että toisten kanssa synkkaa paremmin kuin toisten. Mutta kumpikaan ei ole syy jättää yksi ihminen aina ulkopuoliseksi kaikesta.

Sen sijaan että pitäisit voimakkaasti kiinni oikeudestasi leikkiä vain bestiksesi kanssa, voisit olla työpaikalla ja muuallakin se kiva tyyppi, joka ottaa kaikki huomioon. Vai haluatko mieluummin olla ikävä ämmä?

P.S. Tosi ystävä tunnetaan vaikeuksissa…kummasti he vaan tuppaavat katoamaan heti kun jotain ikävää sattuu.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia