Jokainen on oman elämänsä kakkuleipuri

Julkaistu 30. 7. 2016 :: Huono Äiti :: 19 kommenttia

Tehdään synttäreille muumikakku, sanoo lapsi. Ja yllätetty vanhempi vastaa siihen, että juu ilman muuta. Susihan siitä tulee, se on ihan selvä.

Kaikki eivät ole kakkuleipureita, vaikka kuinka haluaisivat. Olen elämässäni tehnyt useita kymmeniä kakun tekeleitä ja vain yksi on ollut ehkä kelvollisen näköinen tekele. Loput ovat olleet joko likilaskuisia, liian makeita, liian karvaita, liian kermaisia, liian vähäkermaisia tai vain rumia. Oikeastaan rumia ne ovat olleet kaikki.

FullSizeRender-80

Tahattomia Huonoja leipureita on muitakin. Ainakin Taaperon Äiti kuvaa tilannettaan näin:

”Minusta ei taida tulla koskaan pullantuoksuista äitiä. Syitä tähän on monia. 

En ole koskaan ollut kova leipomaan. Pullanhimokin iski vasta raskauden aikana eikä ole hellittänyt, vaikka vekara on jo toisella vuodellaan. Jos leivon, leivon omia herkkujani: mokkapaloja, sitruunamarenkipiirasta tai kunnon täytekakun. 

Olemme vierailleet ystävien luona viime aikoina hiukan tiheämmin ja olen pyrkinyt aina viemään jotain lämpimäisiä tuliaisiksi. Nyt vähensin sitäkin, pojan kanssa vaaditaan nimittäin niin monimutkaiset hämäystoimenpiteet, jotta monivaiheinen rupeama onnistuu.

IMG_2252

Taapero tepsuttaa keittiöön aivastustakin nopeammin kun kuulee kolinaa, jääkaapin oven tai muuta kokkailuun viittaavaa. Poikani yltää jo vääntelemään hellan nuppeja ja lähestulkoon lääppimään levyjä. Hän käy aluksi läpi alakaapit, laatikostot ja roskiksen. Lopun ajasta hän roikkuu tiukasti lahkeessa ja kitisee. Kaikki kokkaus on hasardia ja hermojavievää. Yksin se olisi mahdotonta muulloin kuin päikkäriaikana. ”

Jotta kenenkään (Huono Äiti mukaan luettuna) ei tarvitsisi tehdä tahattomia pannukakkuja, Huono Äiti on julistanut  yhdessä Myllyn Parhaan kanssa Huonon Leipurin pelastuskilpailun!

Paljasta siis paras tosi nopea – siis oikeasti nopea – ei mikään keittokirjojen mukamasnopea  piirakkaohjeesi, jossa käytät hyväksi valmistaikinaa ja sesongin marjoja ja kirjoita se ohje tämän jutun kommenttikenttään.

Huono Äiti valitsee ohjeista parhaat ja julkaisee ne kaikkien iloksi! Eikä tässä vielä kaikki:

Huonojen Leipureiden pelastuskilpailu kestää kolme viikkoa. Valitsemme joka viikko 3 osallistujaa, jotka saavat Myllyn Paras -tuotepaketin, Martinexin Iloleipurin piirakkavuoan, essun sekä patalaput:

IMG_1961

Kisan lopussa viisi parasta ohjetta palkitaan erikseen.

Ei kun ohjeet tulemaan ja moni tulee onnelliseksi!

PS: Tämä on kaupallinen yhteistyö.

 



Kommentoi tätä aihetta

Käytä nimimerkkiä, jos et halua nimeäsi muiden tietoon. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

HUOM: Älä käytä nimeäsi, se tulee näkyviin!

Pakolliset kentät on merkitty *


19 kommenttia aiheesta “Jokainen on oman elämänsä kakkuleipuri”

  1. Minde sanoo:

    Valmis pakastepiirakka pohja. Suolaiseen suolainen ja makeaan makea. Voidellaan piirakkavuoka ja levitetään sormin taikina vuokaan.

    Täytteeksi suolaiseen juustoraastetta, kinkkua, lohta, ihan mitä vaan. Makeaan marjoja, raparperia tms.

    Noin 5 dl maitoa, 3 munaa. Suolaiseen suolaa n. 1 tl ja 0,5 tl pippuria. Makeaan sokeria noin 1 rkl. Kaadetaan täytteen päälle.

    Uunissa noin 30 min. Valmis.

  2. saara sanoo:

    Valmis makea piiraspohja mikä on jo paistettu, pohjaan kostutus esim. Limsalla, pikkuisen hilloa levitetään, sitten täyteen vatkattua kermaa ja päälle mansikkaviipaleita. Tadaaa kakku on valmis

  3. Katri Mukkala sanoo:

    Myllyn paras piirakkapohja

    Täytteeksi mustikoita tms marjoja 200gpussi
    2prk kermaviiliä
    2munaa
    Sokeria + vaniliinisokeria

    Kauli tai painele piirakkataikina vuokaan ( 30cm ) lisää marjat. Sekoita muut täytteet keskenään ja kaada pohjan päälle. Uuniin 180-200 C noin puolisen tuntia.

  4. riina sanoo:

    Pyöreä suklaapiirakkataikina piirakkavuokaan ja uuniin ohjeen mukaan. Jos lisähaastetta haluaa, pieni kaulinta ja marjoja mukaan, mutta toimii myö sellaisenaan.

  5. Leena sanoo:

    Helpoin piirakka oikeastaan ikinä:

    Valmistakina jaetaan puoliksi ja kaulitaan molemmat pyöreiksi. Toinen levy voideltuun vuokaan, päälle mustikoita, sokeria ja perunajauhoja ja banaani viipaloituna. Toinen levy siihen päälle, muutama reikä haarukalla ja uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi. Hifistelijä paistaa sen pohjan ensin erikseen, mä en jaksa. Kun laittaa piirakan sinne uunin alatasolle, pohjakin paistuu siinä samalla. Syödään kauravaniljakastikkeen kanssa haaleana. On hyvää.

  6. Keeka sanoo:

    Pyöreä piirakkapohja + 6dl mustikoita päälle + 3 rkl hillosokeria pintaan + 30min uunissa. Syödään vaniljajäätelön kanssa.

  7. Tanja sanoo:

    1 pkt Myllyn Paras pyöreää piirakkataikinaa makeaan leivontaan tai pyöreää kauramurotaikinaa
    n. 0,5 litraa mustikoita, metsävadelmia ja ahomansikoita maun mukaan
    1 prk vaniljarahkaa
    1 kananmuna

    Taputa taikina piirakkavuoan pohjalle. Levitä marjat taikinan päälle. Sekoita muna ja rahka ja kaada seos marjojen päälle. Paista 200 asteessa n. puoli tuntia.

  8. Anne sanoo:

    Valmispohja sulatetaan. Huomautuksena, jos teet makeaa piirakkaa MUISTA ostaa makean piirakan pohja – ei suolaista :-).
    Ripottele päälle mustikoita, mansikoita, vadelmia ihan mitä vaan mieleen tulee.
    Kermaviili, maitorahka, tuorejuusto – kuhan on valkeaa, pari munaa, sokeria ”noin” desi ja ”ripaus” vanilliinisokeria, ei puolta desiä.
    Sekoita täytteen ainekset ja kaada marjojen päälle.
    Uuniin ”noin” 175 astetta ja piirakka on valmis kun valkea sekoitus päällä on hyytynyt.

  9. Miia sanoo:

    Levitä valmis Myllynparas kauramuro-taikina piirakkavuokaan. Sekoita kulhossa purkki kermaviiliä, puoli desiä sokeria, yksi kananmuna ja 1tl vaniliinisokeria. Kaada täyte taikinan päälle. Ripottele päälle marjoja ( toimii ainakin mustikalla ja vatulla). Uunissa n 25min 200 astetta.

  10. Maria sanoo:

    Tämä on ohi sääntöjen, koska siinä ei käytetä edes valmistaikinaa. Sori siitä. Tosi huono siis. 😉

    Semperin gluteenittomia valmiita pakastepitaleipiä sulatettuna. Tuorejuustoa (esim sitruuna tai appelsiini), rippunen sokeria ja vaniljasokeria, mustikoita ja mansikoita tuoreena.

    Avaa tasku kahdeksi levyksi, palottele suupaloiksi, nosta nökäreet rippusella sokeria ja vaniljasokeria maustettua tuorejuustoa palasten päälle. Tuorejuustoa voi notkistaa maustamattomalla jugurtilla. Päälle marjoja ja sipaus juoksevaa hunajaa. Onnistuu vasemmalla kädellä muksu kainalossa, ei pala, eikä sotke uunia. Maistuu niin jääkahvin, thailatten kuin valkoviininkin kanssa. Kelpaa muksuillekin (ilman sitä viiniä, pliis 😉 ).

  11. Jenni sanoo:

    Mikä tahansa valitsemasi valmistaikina myös pulla taikina sopii tähän. Täyte valitsemasi marjat taikinan päälle ja sopivasti hillo/marmeladi sokeria marjojeb päälle ja paista taikinanohjeen mukaan. Helppoa ja nopeeta. Ja herkkua ennen kaikkea.

  12. Maria sanoo:

    Mä tein pojalle synttärikakuksi Turtles-limakakun, mikä oli epämääräinen möykky, värjätty vihreällä karamellivärillä. Kukaan synttärivieraista ei syönyt sitä, kun kaikki luuli sen olevan homeessa

  13. Pia kettunen sanoo:

    Ihan hienohan toi on?! Taitaa tulla meille huomenna samanlainen kun poika täyttää 8.v 🙂

  14. sINI sanoo:

    Valmis suolaisen piirakan pohja, täyte 200-250 g kinkkusuikaleita (kätevästi valmiista pussista), 100 g raskankermaa, hyppysellinen mustapippuria, paprikajauhetta, sipulijauhetta -> sekoita kaikki ja levitä pohjan päälle pyöreään piirakkavuokaan, pinnalle 150 g juustoraastetta. Paistetaan uunin keskitasossa 200 asteessa n. 20 min. kunnes on vähän ruskettunut. Erittäin helppo ja herkullinen. Nyt rupesikin tekemään tätä mieli mutta taikina puuttuu ☺️

  15. Peppi sanoo:

    Helppo idea lasten synttäreille (ei piirakkaohje mutta pakko jakaa kun oli meillä ihan hitti) Pyörittele sulatetusta suklaapiirakkataikinasta pienehköjä palloja ja tökkää niihin jätski- tai vaikka varrastikku. Asettele pellille väljästi ja litistä vähän. Paista 200 asteessa 5-10 min tai kunnes kypsiä. Jos intoa riittää voi vielä valuttaa päälle sulatettua suklaata ja heittää muutaman nomparellein. Voila, keksitikkarit ovat valmiina!

  16. Miiru sanoo:

    Torttutaikina levyjä vähän kaulitaan ja leikataan puoliksi tai kolmeen osaan. Päälle vähän hilloa (paistonkestävää) ja raesokeria. Paistetaan,annetaan jäähtyä ja ripaus tomusokeria päälle. Hillon tilalle voi käyttää hedelmiä. Esim. Omena on hyvää, kunhan muistaa tarpeeksi ohuet siivut ja kaneli ripaus ennen uuniin menoa.

  17. Marie sanoo:

    Nopein mustikkapiiras ikinä:

    Valmistaikinaa
    mustikoita
    sokeria
    perunajauhoa

    200°c uuni

    laita uuni päälle
    Ota valmistaikina pakastimesta ja survo mikroon täydellä teholla ehkä minuutin tai kaksi samalla.
    (Oletan että mikrosi on uunin yläpuolella tai uunin lähettyvillä)
    Kaada vähän öljyä vuokaan (kestää liian pitkään ottamaan voita jääkaapista)
    Ota tarpeeksi löllön taikinan mikrosta ja melko helposti saa sen painettua vuokaan.
    Kaada marjat (esim mustikat) suoraan vuokaan ja ehkä 0,5dl tai silmämääräisesti perunajauhoa ja sokeria sekaan. (Ei ole niin tarkkaa, hyväähän siitä kuitenkin tulee)
    Sitten uuniin n. 30min ja valmis!
    Helpointa on ottaa valmis vaniljakastike ja tarjota sen kanssa. Jäätelökin käy. Nauti!

  18. Tiina sanoo:

    1 pkt valmista ruis-perunataikinaa
    1 pkt voimakasta koskenlaskijaa
    1 pkt korasavun kylmäsavupororouhetta

    Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja leikka siitä pyöreitä pasteijapohjia. Kuumenna koskenlaskijaa mikrossa n 20sekuntia ja sekoita joukkoon pororouhe. Annostele täyte pasteijapohjille, taita pasteijoiksi ja litistä reunat. Painele muutama höyryaukko pasteijoiden päälle haarukalla. Voitele halutessasi munalla.

    Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

  19. Sannamarianna sanoo:

    Sulan valmistaikinan päälle marjoja ja sokeria ja se on siinä, eli uuniin. 🙂